Ексклюзиви
понеділок, 04 квітня 2011 14:57

Євросоюз хоче до кінця року домовитися з Україною про вільну торгівлю

Євросоюз хоче до кінця року домовитися з Україною про вільну торгівлю

Польща має намір забезпечити Україні оптимальні умови для вирішення питання переговорів про зону вільної торгівлі до кінця поточного року.

Про це заявив депутат Європарламенту Павел Залевський.

"Ми також розглядаємо угоду про зону вільної торгівлі не тільки як можливість налагодити і збільшити товарообіг між Україною і ЄС, але й як важливий інструмент для подальшої інтеграції України до Євросоюзу, а також як міцний фундамент для поширення європейських стандартів в Україні", - сказав Залевський.

Він зазначив, що оскільки Польща буде головувати в ЄС у другому півріччі 2011 року, Україна отримає оптимальні умови для вирішення цього питання.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерій П'ятницький, який очолює українську делегацію на переговорах, назвав ключовим завданням угоди вихід українських виробників на нові ринки.

"Коли ми кажемо про угоду щодо вільної торгівлі, йдеться перш за все про те, що хочемо бачити себе на нових ринках, а не просто думаємо про те, як захистити свій ринок. Якщо ідея тільки в тому, як захистити свій ринок, то не треба було взагалі починати переговори", - підкреслив П'ятницький.

Нагадаємо, з 4 по 8 квітня в Брюсселі відбудуться чергові раунди переговорів щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, як по політичній його частині, так і про створення зони вільної торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз хоче до кінця року домовитися з Україною про вільну торгівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути