середа, 20 березня 2013 13:51

Європа закликала Україну відмовитися від перегляду тарифів у СОТ

Європа закликала Україну відмовитися від перегляду тарифів у СОТ
Євросоюз перерахував низку заходів в економічній сфері, які має реалізувати Україна. Фото: obozrevatel.com

Брюссель знову закликав Київ відкликати заявку про перегляд тарифних позицій у рамках Світової організації торгівлі (СОТ) та перерахував низку необхідних заходів в економічній сфері.

Про це йдеться у доповіді, яка була зроблена за результатами аналізу виконання Європейської політики сусідства за 2012 рік у відношенні України. Документ оприлюднено сьогодні у Брюсселі.

"Утриматися від введення протекціоністських заходів, таких, як мита на транспортні засоби, які потенційно йдуть у порушення своїх зобов'язань в рамках СОТ, а також відкликати повідомлення про перегляд своїх зобов'язань у СОТ", - сказано в документі.

В ЄК також заявили про необхідність активізувати боротьбу "з конфліктом інтересів і корупцією, включаючи судову систему, в тому числі й для поліпшення бізнес-клімату".

Крім того, Єврокомісія вважає за необхідне "повернути назад відкат, який стався в 2012 році у сфері державних закупівель і прозорості бюджету, розробити і приступити до здійснення державної стратегії управління фінансами; розширити сферу компетенції Рахункової палати і внести поправки в закон про державну службу листопада 2011 відповідно до норм ЄС".

У доповіді також йдеться і про створення "макроекономічних рамок, які б сприяли відновленню підтримки МВФ", а також необхідність "вирішити такі питання, як фінансова стійкість в енергетичному секторі".

Крім того, Україну закликають виконати свої зобов'язання, взяті в рамках Договору про Енергетичне співтовариство (як це відображено в Угоді про асоціацію та Порядку денного асоціації).

Зараз ви читаєте новину «Європа закликала Україну відмовитися від перегляду тарифів у СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути