Ексклюзиви
середа, 21 вересня 2011 09:51

Євро вперше за тривалий час почав дорожчати відносно долара

Євро вперше за тривалий час почав дорожчати відносно долара

Курс євро до долара піднімається під час торгів у середу, оскільки перебіг переговорів між Грецією, Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ) понизив побоювання інвесторів щодо грецького дефолту.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Ієна дорожчає до більшості світових валют і наближається до рекорду за період після закінчення Другої світової війни в парі з доларом у зв'язку з прогнозованим МВФ більше різким уповільненням темпів світового зростання, ніж передбачалося.

Пара євро / долар на 8:00 в середу торгувалася на рівні $ 1,3715 у порівнянні з $ 1,3702 за підсумками сесії 20 вересня.

Курс євро до ієни опустився під час торгів до 104,70 ієни з 104,75 ієни на закритті ринку напередодні.

Вартість долара до ієни становила до 9:00 в середу 76,35 ієни проти 76,45 ієни у вівторок.

Греція у вівторок досягла "певного прогресу" у переговорах з ЄС, МВФ і Європейським центральним банком ("трійка" кредиторів країни), проте довгоочікуване рішення про виділення Афінам чергового кредитного траншу знову відкладене до наступного тижня, коли до Греції повернеться місія "трійки".

Між тим, МВФ у вівторок погіршив прогноз зростання світової економіки на 2011 і 2012 роки до 4% в порівнянні з червневої оцінкою в 4,3% на поточний рік і 4,5% на наступний.

Знижувальний тиск на курс долара також роблять очікування заходів додаткового стимулювання в США, про які може оголосити Федеральна резервна система в середу за підсумками дводенного засідання.

За оцінками економістів, американський ЦБ не буде змінювати базову процентну ставку в цьому місяці, однак може розглянути інші заходи стимулювання економіки.

Зараз ви читаєте новину «Євро вперше за тривалий час почав дорожчати відносно долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути