Ексклюзиви
пʼятниця, 10 червня 2011 09:19

Євро вперше за місяць завершує тиждень "в мінусі" відносно долара

Євро вперше за місяць завершує тиждень "в мінусі" відносно долара

Курс євро по відношенню до долара знижується під час ранкових торгів у п'ятницю, єдина валюта завершує тиждень в мінусі по відношенню до долара вперше за минулий місяць через очікування, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) сповільнить темпи підвищення вартості кредитування.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Євро до 8:22 у п'ятницю подешевшав до $ 1,4498 проти $ 1,4510 на закриття попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. З початку тижня він втратив 0,9%.

"Я наголошую виросла ймовірність зниження євро.Люди очікують, що ЄЦБ візьме невизначену паузу після підвищення процентних ставок у липні ", - заявив головний валютний аналітик Daiwa Securities Capital Markets Co. Юдзі Камеока.

Долар в парі з японською нацвалютою опустився з 80,36 ієни до 80,16 ієни.

Виступаючий за підсумками червневого засідання глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше заявив у четвер, що ризики прискорення інфляції в єврозоні ростуть і необхідна висока пильність для утримання інфляції під контролем.

Він також зазначив, що "висока пильність" у відстеженні інфляції означає можливість підвищення ставки в липні. Крім того, Тріше заявив, що ЄЦБ не підтримує реструктуризацію грецького боргу.

Більшість економістів очікує, що ЦБ єврозони підвищить базову процентну ставку в липні ще на 0,25 процентного пункту - до 1,5%, а потім зробить перерву, щоб не підірвати відновлення економіки.

Грецький питання негативно позначається на популярності євро серед інвесторів - вони побоюються, що узгодження додаткової допомоги Греції займе більше часу і зажадає більше ресурсів, ніж прийнято вважати в Євросоюзі.

Зараз ви читаєте новину «Євро вперше за місяць завершує тиждень "в мінусі" відносно долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути