середа, 02 листопада 2011 09:29

Євро росте відносно долара: Експерти радять продавати єдини валюту

Євро росте відносно долара: Експерти радять продавати єдини валюту

Курс євро до долара США трохи піднявся вранці в середу, відіграючи попереднє падіння, після того як стало відомо, що рішення прем'єра Георгіоса Папандреу про проведення референдуму з питання отримання міжнародної фінансової допомоги було одноголосно підтримано кабінетом міністрів.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Разом з тим, єна зміцнюється відносно 15 з 16 основних світових валют на зростаючому попиті на "захисні" активи. Крім того, деякі експерти зазначають, що зростанню курсу японської нацвалюти сприятиме різке падіння за підсумками минулого тижня, коли Банк Японії провів масштабні валютні інтервенції.

До 7:02 курс євро до долара виріс до $ 1,3712 порівняно з $ 1,3703 на закриття ринку у вівторок. Вартість євро до японської валюти опустилася до 107,13 ієни з 107,40 ієни напередодні.

Пара долар / ієна торгується 2 листопада на рівні 78,126 ієни в порівнянні з 78,373 ієни у вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні долар подешевшав на 3 копійки, курс євро втратив 20 копійок

Європейські лідери, які беруть участь у відкривається саміті G20 в Каннах, проведуть у середу екстрену зустріч по Греції у зв'язку з перспективою проведення референдуму в цій країні.

У зустрічі, крім грецького прем'єра Георгіоса Папандреу, візьмуть участь президент Франції Ніколя Саркозі, канцлер Німеччини Ангела Меркель, глава Європейського ЦБ Маріо Драги, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, повідомила прес-служба французького президента.

"Більшість європейських держав, ймовірно, прагнутиме зробити все можливе, щоб виправити ситуацію, хоча швидкого рішення чекати не варто. Незважаючи на те, що Банк Японії проводить інтервенції, я б, ймовірно, продавав євро і купував ієну", - зазначив аналітик Національного банку ANZ Алекс Синтон.

Зараз ви читаєте новину «Євро росте відносно долара: Експерти радять продавати єдини валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути