вівторок, 01 листопада 2011 09:47

Курс євро продовжує падіння відносно долара

Курс євро продовжує падіння відносно долара

Курс євро до долара США продовжує падіння у вівторок на очікуваннях швидкого зниження базової процентної ставки Європейським центральним банком (ЄЦБ) в умовах ослаблення темпів зростання економіки регіону.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

"Слабкість європейської економіки дійсно викликає побоювання. Зниження ставки ЄЦБ може відбутися наступного року. У короткостроковій перспективі євро, ймовірно, подешевшає до рівня $ 1,35", - заявив валютний стратег Commonwealth Bank of Australia в Сіднеї Джозеф Капурсо.

Підтримку американській валюті подали негативні статдані з КНР, а також падіння азіатських фондових ринків, що підвищили попит на долар як актив "тихої гавані".

Темпи зростання виробничої активності в КНР знизилися в жовтні до мінімального рівня майже за три роки. Індекс менеджерів закупівель (PMI), що розраховується Федерацією логістики і закупівель КНР, впав минулого місяця до 50,4 пункту, мінімуму з лютого 2009 року, з 51,2 пункту у вересні. Аналітики в середньому очікували зростання цього показника до 51,8 пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро найближчим часом обезцінюватиметься - експерт

Зведений індекс фондових ринків країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону опустився в ході торгів у вівторок на 1,2%.

Курс євро до долара знизився до $ 1,3815 порівняно з $ 1,3858 на закриття ринку в понеділок. Вартість євро до японської валюти опустилася до 107,85 ієни з 108,32 ієни напередодні.

Пара долар / ієна торгується 1 листопада на рівні 78,10 ієни в порівнянні з 78,17 ієни в понеділок. Зміцнення ієни стримується побоюваннями нових інтервенцій Банку Японії, спрямованих на запобігання подальшого зростання курсу японської нацвалюти.

У понеділок японський Центробанк вперше з серпня провів інтервенції на валютному ринку. За оцінками експертів Credit Suisse, обсяг інтервенцій склав $ 50 млрд.

"Якщо ЦБ може переконати ринок, що він перебуває в очікуванні і готовий піти в атаку у випадку, якщо трейдери спробують опустити пару долар / ієна, то цього часто вже достатньо. Це реальний стримуючий фактор для тих, хто хоче купити ієни", - заявив аналітик Westpac Banking Corp. Імре Спейцер.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро продовжує падіння відносно долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути