Ексклюзиви
пʼятниця, 12 серпня 2011 10:13

Євро подешевшав відносно долара, експерти прогнозують подальший обвал

Євро подешевшав відносно долара, експерти прогнозують подальший обвал

Євро дешевшає по відношенню до американського долара напередодні виходу статданих, які можуть вказати на уповільнення темпів зростання промислового виробництва в єврозоні та скорочення ВВП Греції.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість євро впала до 7:51 у п'ятницю до $ 1,4182 з $ 1,4241 за підсумками торгів 11 серпня в Нью-Йорку. Євро завершив торги минулого тижня на позначці $ 1,4282. Тиждень, що минає, може стати другим поспіль, коли курс єдиної європейської валюти знижується відносно долара.

У парі з японською нацвалютою євро впав зі 109,43 до 108,9 ієни, з початку тижня євро в парі з ієною подешевшав приблизно на 2,7% - найгірший результат з тижня, що завершився 6 травня.

Долар коштував 76,791 проти 76,842 ієни напередодні.

Обсяг промвиробництва в єврозоні в червні, як очікують, не змінився щодо травневого рівня, коли показник піднявся на 0,2%, вважають аналітики, опитані Bloomberg. Крім того, експерти прогнозують, що влада Греції в п'ятницю повідомить про падіння ВВП країни за підсумками другого кварталу на 0,8% відносно січня-березня, коли зростання економіки становило 0,2%.

Помітне сповільнення темпів зростання економічної активності в єврозоні, яке поступово перекидається з периферійних на розвинені країни регіону, змушує трейдерів спекулювати на тему зниження ставки Європейського центрального банку (ЄЦБ), який таким чином, вважають інвестори,с пробує компенсувати негатив від реалізації заходів бюджетної консолідації.

"Ринок тепер враховує ймовірність зниження ставок ЄЦБ, макроекономічні дані також будуть прийняті до уваги, оскільки спостерігається уповільнення. Якщо подивитися на слабкі статдані, можна помітити, що вони вказують на вірогідне зниження курсу євро", - зазначив аналітик Royal Bank of Scotland Ухту Гріююс.

Зараз ви читаєте новину «Євро подешевшав відносно долара, експерти прогнозують подальший обвал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути