понеділок, 26 вересня 2011 09:58

Євро почав тиждень різким падінням, інвестори не хочуть купувати єдину валюту

Євро почав тиждень різким падінням, інвестори не хочуть купувати єдину валюту

Курси євро до більшості світових валют різко знижуються під час торгів у понеділок у зв'язку з очікуваннями, що статдані засвідчать погіршення ділової довіри в Німеччині до мінімуму за 15 місяців, що в черговий раз підтвердить ослаблення економіки єврозони.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Тим часом Греція як і раніше очікує вирішення питання про виділення їй чергового траншу міжнародних кредитів, а Бельгія готується до розміщення держоблігацій на тлі різкого збільшення вартості запозичення по всій єврозоні.

Долар США і японська єна ростуть в ціні на зниженні інвесторського апетиту до ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос: У США криза вже настала

"Боргова криза зовсім виразно викликає уповільнення економічного зростання в Європі, і це основна причина продажу євро. Ми не можемо купувати євро, тому що економіка єврозони є найслабшою серед економік США, Європи і Японії", - стверджує ринковий економіст Mizuho Corporate Bank Ltd. Дайсуке Каракама.

Курс євро впав до 7:55 у понеділок до $ 1,3409 з $ 1,3521 на закритті торгів у п'ятницю в Нью-Йорку.Раніше в ході торгів євро опускався до $ 1,3392.

У парі з японською нацвалютою євро знизився з 103,40 до 102,41 ієни, наблизившись до мінімальної позначки з червня 2001 року. Долар подешевшав з 76,61 до 76,40 ієни.

Інститут Ifo оприлюднить значення індексу довіри бізнесменів до економіки ФРН о 12:00 26 вересня. Згідно з прогнозами економістів, опитаних агентством Bloomberg, індикатор впав з 108,7 пункта в серпні до 106,5 пункту у вересні - мінімального рівня з червня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Євро почав тиждень різким падінням, інвестори не хочуть купувати єдину валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути