понеділок, 29 квітня 2013 22:32

Електроінструмент дешевше брати в оренду
6

У Києві відкривається все більше служб прокату електроінструментів. Там дають в оренду перефоратори, дрилі, електролобзики, болгарки, відбійні молотки тощо.

Вартість оренди перфоратора середньої потужності коливається від 60 до 90 грн.

"Ми працюємо вже 10 років. Зараз люди стали активніше брати інструменти на прокат, щоб робити вдома ремонти. Адже послуги будівельників дорожчають із кожним днем, - каже Анна Бєланова, куратор центру прокату інструментів на вул. Берковецькій у приміщенні будівельного гіпермаркету "Епіцентр". - Брати в оренду електроінструмент вигідно, якщо він потрібен раз-два на рік. Професійний інструмент настільки дорогий, що він і за все життя не окупиться".

Найчастіше для хатнього ремонту беруть дрилі, перфоратори, шуруповерти, електролобзики тощо. Орендують інструмент і будівельники. Вони беруть техніку, яка їм рідко потрібна під час ремонту.

"Перфоратори середньої потужності та шуруповерти вони, звісно, мають. А орендують у нас відбійні молотки, потужні перфоратори та інше обладнання. На кожному об'єкті така техніка їм не потрібна, тому будівельникам вигідніше цей інструмент у нас взяти й заплатити за прокат 150-250 гривень. Якби купували, обійшлося б дорожче — 8-10 тисяч гривень".

Аби взяти в оренду електроінструмент, треба взяти із собою документ, що підтверджує особу — паспорт чи водійське посвідчення.

"А також не забути суму застави. Зазвичай це – 1/4 вартості інструменту. Ми запитуємо клієнтів, для чого їм інструмент. Пропонуємо максимально так, що підходить".

Свердла для дрилей та перфораторів, полотна для електролобзиків та інші розхідні матеріали в оренду не дають. Їх потрібно купувати.

Перед тим, як брати на прокат інструмент, слід уважно оглянути корпус, щоб там не було тріщин, кріплення шнура було цілим. Потім увімкнути прилад в розетку й перевірити чи працює.

Зараз ви читаєте новину «Електроінструмент дешевше брати в оренду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути