Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 14:30

Експерти розповіли, скільки ще триватиме зміцнення гривні

Експерти розповіли, скільки ще триватиме зміцнення гривні
Головна причина зміцнення гривні - новини про "газову перемогу" України над Газпромом. Фото: Главком

В Україні до літа долар може подешевшати до 25,5-25,8 грн. Щоправда, після цього знову зрости.

Долар з кінця січня подешевшав майже на 2,5 грн. Так, 22 січня Нацбанк встановив курс долара на рівні 28,9 грн. Сьогодні, 7 березня долар коштує 26,34 грн, пише "Сегодня".

Головна причина зміцнення гривні - новини про "газову перемогу" України над Газпромом. Також підвищення облікової ставки Нацбанком.

"Підвищення облікової ставки до 17 відсотків підтримуватиме гривню. Позитивним фактором виступить приплив валюти під участь у приватизації і перемога Нафтогазу в Стокгольмі. Газпром зобов'язали виплатити Україні 2,56 мільярдів доларів. Надходження цих коштів на деякий час зніме необхідність кредиту МВФ. Стримати зміцнення гривні може сильний долар, якщо ФРС США підвищить ставку більш як на 0,25 відсотків", - заявив аналітик ГК ForexClub Андрій Шевчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні набув чинності закон про приватизацію

За словами аналітиків, цілком можливо, що НБУ знизить облікову ставку на 1-1,5%. Тоді курс знову піде вгору до 27 грн за дол.

"До кінця року можлива різка девальвація до 30 гривень за долар. З огляду на те, що в держбюджеті закладений середньорічний курс долара 29,3 гривень", - розповів директор фінансової компанії "Аверс №1" Ігор Львов.

З 2010 року реальні зарплати українців зросли на 25-72%. Найбільше зарплати зросли у жителів Вінницької (72%), Волинської (70%) та Закарпатської (69%) областей. Реальні заробітні плати найменше зросли в Луганській (25%), Харківській (46%) і Донецькій (47%) областях.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, скільки ще триватиме зміцнення гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути