неділя, 08 липня 2018 20:24

Чи зачепить Україну фондова криза

Чи зачепить Україну фондова криза
Українці не відчують наслідків економічної кризи. Фото gs.fm

Світова економічна криза зачепить фондовий ринок. Аналітики впевнені, що Україна має імунітет до глобальних проблем.

"Передумов для економічної кризи зараз у світі немає. Коли є великий економічний бум, тоді і трапляється криза. Зараз важко сказати, в якій сфері можуть виникнути проблеми. Ймовірно, ідеться про фондовий ринок. Там постійно формується ціна, час від часу відбуваються коливання курсу. Але великого впливу на світову економіку це не призводить. Торговельна війна – це швидше піар-компанія Дональда Трампа. Адже її вплив на економіку незначний. Навіть у контексті відносин між США і Китаєм ці обмеження не значні. Наше українське "щастя" в тому, що в країні дуже маленький фондовий ринок. Тому боятися кризи нам немає чого", - повідомив Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці знову відчують економічну кризу - експерт

2018 року світова економіка збереже темпи зростання на рівні 3,1%. 2019 року очікується зниження до 3%, 2020-го - до 2,9%.Головним чином це залежить від грошово-кредитної політики в США, ескалації торгових воєн між США і Китаєм, невизначеності політичної ситуації на Корейському півострові. Також через антиглобалістські настрої у світовому суспільстві і зростаючий вплив популістських сил.

Зараз ви читаєте новину «Чи зачепить Україну фондова криза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути