субота, 07 липня 2018 20:23

Українці знову відчують економічну кризу - експерт

Українці знову відчують економічну кризу - експерт
Світова економічна криза зачепить українців . Фото depo.ua

Американські аналітики прогнозують світову економічну кризу. Українські економісти підтверджують проблеми із курсом гривні.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Із 2007 року знаходимося в межах економічної кризи, яка ще не завершилася. Про наближення нової хвилі вказує стабільність фондових ринків. Зашкалюють показники доходності, ціни на товари зростають. Чим довше триває стабільність, тим швидше настане криза", - повідомив Борис Кушнірук, економічний експерт.

Додатково пришвидшує кризу непорозуміння між найбільшими країнами світу.

"Серйозно впливає політика президента США Дональда Трампа. Він розв'язує світову торговельну війну. Хоче уникнути торгового дисбалансу в своїй країні і зміцнити долар, який є ключовою розрахунковою валютою світу. Але зміцнення долара підвищить вартість американських товарів. А це понизить їх конкурентну спроможність. Трамп тільки наробить проблем і пришвидшить світову кризу".

Українці знову відчують відголос економічної кризи. Минулого разу країна найбільше в світі постраждала від обвалу ринку.

"Українцям не звикати до економічних негараздів. Вони дуже болісно б'ють нашу сировинну економіку. Під час кризової хвилі, яка насувається, ціна на сировину впаде. Наша економіка не отримає необхідної кількості валюти за експорт і курс гривні суттєво знизиться. Поки ще маємо час для побудови переробної економіки. Але я не бачу урядової стратегії і бажання щось змінити. Якщо другорядні реформи ще якось втілюються, то основна економічна не проводиться. За негативного прогнозу, якщо не отримаємо фінансову допомогу від Міжнародного валютного фонду, до кінця 2019 року долар коштуватиме 39,4 гривень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2018 року світова економіка збереже темпи зростання

В одному з найбільших банків США Банку Америки прогнозують, що на світовому фондовому ринку може трапиться повторення економічної кризи кінця 1990-х років. Фахівці переконують, що тренди на світових ринках схожі з картиною глобальної економіки кінця дев'яностих.

Зараз ви читаєте новину «Українці знову відчують економічну кризу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути