Ексклюзиви
вівторок, 06 червня 2017 21:10

Експерт пояснив, чому дешевшає долар

Експерт пояснив, чому дешевшає долар
За тиждень офіційний курс долара знизився з 26,35 до 26,28 гривень. Фото:The Kiev Times

До кінця тижня курс долара продовжить помірно знижуватися. Офіційний курс американської валюти і її вартість на міжбанку опустяться до 26,2 грн. Готівковий долар у банках буде на рівні 26,1/26,2 грн.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"Курс долара до гривні після тимчасової стабілізації знову почав знижуватися. Цьому сприяло падіння американської валюти на світових ринках. За тиждень офіційний курс долара знизився з 26,35 до 26,28 гривень. На міжбанку курс упав із 26,39 до 26,28. На готівковому ринку - до 26,08/26,25 гривень", - говорить аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валютник спрогнозував подорожчання долара

На стабільність гривні впливає населення, яке продає валюту.

"Директор департаменту фінансової стабільності Нацбанку Віталій Ваврищук повідомив, що регулятор прогнозує збереження дефіциту поточного рахунку платіжного балансу в найближчі роки на рівні $4 мільярдів. Для покриття цього дефіциту Україні необхідно буде залучати капітал на зовнішніх ринках. Це означає, що НБУ та уряд повинні особливу увагу приділити поліпшенню інвестиційного клімату. Прямі іноземні інвестиції різко впали. У першому кварталі склали близько $100 мільйонів. Сьогодні дефіцит поточного рахунку значною мірою перекривається за рахунок населення, яке продає валюту зі своїх заощаджень", - додав Вадим Іосуб.

Курс гривні в Україні працює на спадах і підйомах. Влітку буде затишшя, а восени долар знову буде дорожчати, говорить фінансовий аналітик Олексій Кущ.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому дешевшає долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути