субота, 21 квітня 2012 19:15

Експерт пояснила, навіщо хочуть скоротити кількість підприємств, яким автоматично відшкодовують ПДВ

Експерт пояснила, навіщо хочуть скоротити кількість підприємств, яким автоматично відшкодовують ПДВ
Тетяна Зацерковна: швидше за все, переможе погляд чиновника, а не бізнесу. Фото: times.liga.net

Ініціатива позбавити фірми, що показали збитки, права на автоматичне відшкодування ПДВ може бути пов'язана з бажанням держави стимулювати "чесні" збитки.

Таку думку висловила член координаційної ради розвитку малого та середнього підприємництва при Кабінеті міністрів Тетяна Зацерковна в ефірі Першого ділового каналу.

"Економічна ситуація складна в Україні, і з цієї причини складно формувати бюджет. Станом на сьогоднішню дату понад 100 мільярдів гривень збитків є у платників податків, які хочуть показати їх в декларації, тому що вони правомочні це зробити. Але якщо нечесно показувати збитки, то виходить, що в бюджет не буде надходити певна кількість податку на прибуток. Щоб простимулювати підприємства не відображати збитки, вносять зміни до Податкового кодексу в частині відшкодування ПДВ: якщо ви показуєте збитки, значить немає автоматичного відшкодування ПДВ", - сказала вона.

Експерт висловила впевненість, що більшість представників бізнесу не згодні з цією нормою.

"Але, на жаль, ми живемо в таких умовах, що, швидше за все, переможе погляд чиновника, а не бізнесу", - зазначила Зацеркована.

Нагадаємо, в проекті закону змін до Податкового кодексу з'явився новий критерій, що позбавляє компанії, які покажуть за підсумками останнього звітного року збитки, права претендувати на автоматичне відшкодування ПДВ.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснила, навіщо хочуть скоротити кількість підприємств, яким автоматично відшкодовують ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути