четвер, 19 квітня 2012 09:22

"Регіонали" хочуть скоротити число одержувачів автоматичного відшкодування ПДВ

"Регіонали" хочуть скоротити число одержувачів автоматичного відшкодування ПДВ
Одним з авторів поправок до Податкового кодексу є "регіонал" Віталій Хомутинник. Фото: enakievets.info

Пакет поправок до Податкового кодексу передбачає перенесення на 2013 рік набуття чинності податку на нерухомість, а також спрощення процедури добровільної реєстрації платником ПДВ.

Коло отримувачів автоматичного відшкодування буде звужене - оперативне повернення ПДВ не отримають збиткові компанії, пише "Комерсант-Україна" у публікації "ПДВ особливої ??важливості".

У розпорядженні видання опинилася таблиця поправок в законопроект №9661 депутатів від Партії регіонів Віталія Хомутинника і Олега Царьова про внесення змін до Податкового кодексу, підготовлений комітетом Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики до другого читання і вже узгодженого з урядом. Законопроект був прийнятий у першому читанні 13 березня, а вже 26 квітня він буде розглянутий в цілому.

Депутати в черговий раз запропонували перенести термін набуття чинності податку на нерухомість - з 1 липня 2012 року на 1 січня 2013 року. Експерт Асоціації міст з моніторингу законодавства в питаннях бюджету Олександр Слобожан каже, що місцеві бюджети втратять закладених в них 180 млн грн.

До другого читання в документ було внесено низку правок, що спрощують роботу бізнесу. Великий платник податків (доходи вище 2 млрд грн або сума сплачених податків більше 50 млн грн) зможе самостійно вибрати основне місце обліку, тоді як зараз він зобов'язаний ставати на облік тільки в спеціалізованих інспекціях по обслуговуванню великого бізнесу. Компанії зможуть отримувати податкові консультації через інтернет. Терміни реєстрації податкових накладних у єдиному реєстрі будуть скорочені з 20 до 15 календарних днів.

Вчора Державна податкова служба вирішила дозволити платникам перевіряти наявність реєстрації накладної на сайті відомства, щоб не стати об'єктом позапланової перевірки за спробу формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть скоротити число одержувачів автоматичного відшкодування ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути