понеділок, 11 квітня 2016 18:20

Експерт порадив, де зберігати заощадження

Експерт порадив, де зберігати заощадження

Невелику суму, близько $5 тис. в Україні важко десь прилаштувати, окрім банківського депозиту.. Більшість надає перевагу доларовому депозиту, бо гривневий минулого року не перекривав інфляцію, яка була найбільша в світі. Про це розповів Gazeta.ua консультант з особистих фінансів Любомир Остапів.

"Гривневі депозити із терміном вкладу більше шести місяців пропонують до 26% річних. Інфляція у 2016 році невелика - від 0,9 відсотка у січні до одного відсотка - у березні. Але більшість знайомих перестраховується і зберігають депозити у доларах. За них пропонують до 12,5 відсотка річних", - сказав експерт.

Він наголосив, що чим вищі відсотки пропонує банк, тим більший ризик. Найменший ризик мають державні банки та банки з іноземним капіталом.

"П'ять тисяч доларів - гарна сума, щоб покласти на депозит. Це менше 200 тисяч гривень, і такий вклад захищений Фондом гарантування вкладів. Навіть при банкрутстві банку клієнт отримає свої гроші", - запевнив Любомир Остапів.

На думку експерта, вигідніше вкладати у підприємництво, але сума $5 тис. дуже мала для інвестиції у бізнес або нерухомість. Хіба що власну справу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт порадив, де зберігати заощадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути