четвер, 22 серпня 2013 09:50

Екс-керівнику з "Укравтодору" і фірмі замміністра дали 4 мільйони на дороги

Екс-керівнику з "Укравтодору" і фірмі замміністра дали 4 мільйони на дороги
Чергові мільйони на ремонт доріг розподілені на тендерах. Фото: rada2012.net.ua

Департамент капітального будівництва Київської обласної державної адміністрації уклав низку угод на поточний ремонт доріг у містах області загальною вартістю 4,15 млн грн.

Про це свідчать результати тендерних угод, опублікованих у "Віснику державних закупівель".

З цієї суми 2,67 млн грн отримає Броварське шляхово-будівельне управління №50. Фірма ремонтуватиме три вулиці в Броварах: Дімітрова, Оболонська і Металургів.

Директором компанії з її заснування у 1996 році є Віктор Гавриленко. До 2009 року він володів компанією на три чверті. Згідно з останніми даними SMIDA, досі офіційно володіє міноритарною частою 0,0169%. У 2002-2003 роках очолював ВАТ ДАК "Автомобільні дороги України". Наразі власником основного пакету акцій у розмірі 84% є громадянин Росії, ім'я котрого SMIDA не розкриває. Броварське ШБУ відоме також тим, що вигравало тендери на трасу до Сухолуччя, де розташована резиденція президента Віктора Януковича.

Ще 1,35 млн грн отримає Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління. Воно ремонтуватиме вулицю К. Маркса у Сквирі та вулицю Таращанську в Білій Церкві.

В 2009 році комунальне Білоцерківське ШЕУ реорганізували у ТОВ. Його засновником стало ВАТ "КФК" родини Єфименко: Єфименко Олексій Іванович, Єфименко Марія Олексіївна та Єфименко Валентина Яківна.

Під кінець 2011 року ШЕУ було перереєстровано на офшор з Віргінських островів "Ярос груп лімітед". На нього ж перереєстрували білоцерківські компанії "Фастівська-плаза" та "Гординського-плаза", які теж контролюються сім'єю Єфименко. Окрім того з 2010 року директором БШЕУ є Роман Троценко, відомий як представник благодійного Фонду першого заступника міністра інфраструктури Єфименка.

Єдиним конкурентом на всіх п'яти тендерах було ПП "Автомагістраль", засновником котрого є Микола Скоростецький, який з 2005 по 2007 рік очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.  Сама "Автомагістраль" виграла тендер на 0,13 млн грн. За ці кошти фірма повинна відремонтувати вул. Гамалії в Бучі. Єдиним конкурентом фірми було вищезгадане "Броварське ШБУ".

Зараз ви читаєте новину «Екс-керівнику з "Укравтодору" і фірмі замміністра дали 4 мільйони на дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути