Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2011 14:29

ЄБРР зацікавився модернізацією "газової труби" України

ЄБРР зацікавився модернізацією "газової труби" України

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може взяти участь у модернізації української системи транспортування і розподілу природного газу (ГТС).

Умова - українські органи влади мають виконувати всебічну і реалістичну програму реформ, яка буде включати реструктуризацію НАК "Нафтогаз Україна".

Про це йдеться у новій стратегії діяльності банку в Україні на 2011-2014 роки, затвердженій радою директорів банку 13 квітня 2011 року, передає прес-служба ЄБРР.

Згідно з повідомленням, нова стратегія буде сконцентрована на вирішенні проблем у галузі підвищення енергоефективності та енергетичної безпеки, розкритті сільськогосподарського та промислового потенціалу України, забезпеченні високоякісної і надійної інфраструктури та подоланні наслідків кризи у фінансовому секторі.

У документі відзначається, що банк є найбільшим фінансовим інвестором в Україну, і вже взяв на себе зобов'язання щодо надання фінансування на суму більше 6 млрд євро в рамках 264 проектів.

ЄБРР планує фінансувати проекти, які будуть сприяти підвищенню загальної енергоефективності та зменшення питомої обсягу викидів вуглецю в галузі, підтримувати будівництво і модернізацію мереж електропередач та об'єктів, необхідних для інтеграції України в європейський енергетичний ринок.

У стратегії окремо відзначається великий потенціал України як сільськогосподарського виробника і експортера, і підкреслюються плани банку підтримувати приватні інвестиції в усі сегменти цього сектору.

У секторі автомобільних доріг ЄБРР буде підтримувати завершення модернізації ключових міжнародних коридорів, які пов'язують Україну з Європейським Союзом, а також пріоритетних національних і регіональних доріг, говориться в документі.

Відзначимо, ЄБРР в 2010 р. надав Україні 1,3 млрд грн інвестицій у рамках 28 проектів.

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР зацікавився модернізацією "газової труби" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути