середа, 17 серпня 2011 11:24

ЄБРР позичив українським аграріям $ 60 мільйонів

ЄБРР позичив українським аграріям  $ 60 мільйонів

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить агропромхолдингу "Астарта" забезпечений семирічний кредит з 18-місячним пільговим періодом на суму до $ 60 млн для фінансування дочірньої компанії ТОВ "Фірма" Астарта-Київ ".

Як зазначено в біржовому повідомленні "Астарти", відповідна кредитна угода була підписана 15 серпня.

Агрохолдинг уточнив, що фінансування буде направлено на погашення раніше залучених кредитів ЄБРР і підтримку динамічного розвитку компанії в агрогосподарському, молочному і цукровому бізнесах, а також дозволить посилити диверсифікацію і вертикальну інтеграцію.

"Астарта" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що об'єднує п'ять регіональних підрозділів у Полтавській, Вінницькій та Хмельницькій областях. До складу підрозділів входять шість цукрових заводів. Основними напрямами діяльності холдингу є виробництва цукру, супутньої продукції, зерна та олійних культур, а також м'яса і молока.

"Астарта" в 2010 році збільшила чистий прибуток в 2,7 раза - до EUR80, 04 млн. Її консолідований дохід за минулий рік збільшився на 71% - до EUR219, 33 млн.

Агрохолдинг торік переробив 1,56 млн тонн буряків і виготовив 200 тис. тонн цукру, що склало близько 13% загального виробництва бурякового цукру в Україну і зберегло за компанією перше місце на ринку.

У першому півріччі 2011 року консолідований дохід "Астарти" виріс на 25% - до 1,3 млрд грн, EBITDA - на 40%, до 750 млн грн.

Земельний банк компанії в першому кварталі 2011 року досяг 230 тис. га. За підсумками 2011 року компанія має намір збільшити його до 250 тис. га.

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР позичив українським аграріям $ 60 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути