четвер, 06 вересня 2018 14:33

Де в Україні продукти подорожчали найбільше

Де в Україні продукти подорожчали найбільше
В Україні продукти дорожчають швидшими темпами, ніж зростають зарплати. Фото: Українські Новини

В Україні за рік продукти найшвидше дорожчали у Донецькій, Закарпатській і Чернівецькій областях.

"Донецька область установила 3 антирекорди за рік. Там бройлер подорожчав на 26%. Загалом в Україні - на 6%. Рис у середньому по країні за рік подорожчав на 27%, на Донеччині - на 44%. Вартість м'якого сиру в Україні в середньому знизилася на 5%, у Донецькій області зросла на 11%. Середня заробітна плата у регіоні за рік збільшилася на 24%", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

На Закарпатті яловичина подорожчала на 34%. Усередньому по країні - на 17%. Пшеничне борошно додало в ціні 28%, загалом в Україні - 5%. На 172% зросла вартість буряку в регіоні, у середньому по Україні - на 70%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який хліб люблять українці

У Чернівецькій області за 12 місяців стрімко подорожчали сало, варена ковбаса та соняшникова олія. У середньому зростання становить на 25% більше, ніж загалом по країні.

Київській області за рік на 95% подорожчали макарони. В Україні ціна зросла на 59%. Гречка, навпаки. подешевшала. На Київщині ціна зменшилася на 2%, у середньому по країні - 26%. Чорний хліб у Києві за рік подорожчав на 69%, в Україні - на 37%. За той же час цукор подешевшав в Україні на 9%, у столиці подорожчав на 9%", - каже експерт.

В Україні подорожчало вершкове масло. 250-грамова упаковка жирністю 82% коштує 45 грн. За останній рік на 20% подорожчало молоко. Це безпосередньо впливає на вартість вершкового масла. Восени ціна на нього не зростатиме.

Зараз ви читаєте новину «Де в Україні продукти подорожчали найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути