вівторок, 29 вересня 2020 21:10

Де у Києві купити житло найдешевше

У столиці однокімнатну квартиру на вторинному ринку можна придбати від $35 тис. Найнижчі ціни у Деснянському та Святошинському районах. Найдорожча нерухомість у Печерському - $108 тис.

З початку року "однокімнатки" подорожчали від 5% до 25%. Ціни змінювалися по різному залежно від району, пише olx.ua.

Автор: olx.ua
  Шевченківський район — єдиний, де за двокімнатну квартиру цьогоріч можна заплатити навіть менше, ніж торік.
Шевченківський район — єдиний, де за двокімнатну квартиру цьогоріч можна заплатити навіть менше, ніж торік.

У спальному Оболонському районі придбати однокімнатну квартиру у середньому коштує $43 тис. У Дніпровському - $45 тис. Це на 13% більше, ніж було торік. Водночас за рік кількість оголошень про продаж суттєво зросла. У Подільському районі за однокімнатне житло треба заплатити $46,5 тис, у Дарницькому - $51,5 тис. Щоправда 2019-го просили $40,4 тис.

Найбільше квартири подорожчали в Голосіївському районі - на 29%. За "однокімнатку" просять $53 тис. У Шевченківському - $55 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує оренда кімнат у Києві

Двокімнатну квартиру на вторинному ринку можна придбати від $48,2 тис. у Деснянському районі, чи за $51 тис. у Святошинському. Шевченківський район — єдиний, де за двокімнатну квартиру цьогоріч можна заплатити навіть менше, ніж торік. Ціна впала на 5%. У середньому таке житло коштує $76,1 тис.

Трикімнатна квартира найдешевше коштує у Деснянському районі - $60 тис. За $65 тис. таке житло продають у Святошинському районі. У Шевченківському районі за "трикімнатку" треба віддати $120 тис., у Печерському - $234 тис.

Протягом вересня на одну квартиру на вторинному ринку столиці претендували двоє покупців. Кількість клієнтів зросла, бо люди стали боятися інвестувати в недобудови. Тільки 30% потенційних покупців готові вкладати кошти у первинний ринок нерухомості. Це переважно будинки класу економ та комфорт, одно- та двокімнатне житло.

Зараз ви читаєте новину «Де у Києві купити житло найдешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути