понеділок, 28 вересня 2020 21:10

Які квартири найчастіше купують українці

Які квартири найчастіше купують українці
Українці перевагу віддають квартирам у будинках, зведених після 2000 року. Фото: pixabay.com

Протягом вересня на одну квартиру на вторинному ринку столиці претендували двоє покупців. Кількість клієнтів зросла, бо люди стали боятися інвестувати в недобудови.

Тільки 30% потенційних покупців готові вкладати кошти у первинний ринок нерухомості. Це переважно будинки класу економ та комфорт, одно- та двокімнатне житло, пише domik.ua.

На вторинному ринку попитом користуються квартири вартістю $40-60 тис. Раніше більше запитів було на нерухомість у ціновій категорії $20-30 тис. Більше бажаючих придбати квартири в житлових масивах, де найближчі роки заплановано будівництво метро. Наприклад, Сирець.

Найдешевше квадратні метри коштують у віддалених районах столиці. Наприклад, Троєщина та Борщагівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує оренда кімнат у Києві

Українці перевагу віддають квартирам у будинках, зведених після 2000 року. Через підвищення комунальних тарифів шукають житло з встановленими лічильниками.

Водночас торгуватися готові власники елітного житла. Ціну можуть знижувати на $10 тис. і більше від заявленої. Чим нижче вартість квартири, тим менше продавець хоче знижувати її ціну. Якщо нерухомість коштує в межах $30-50 тис., можна розраховувати на знижку від $500 до $1,5 тис.

Часто між потенційними покупціями влаштовують аукціон. Хто більше запропонує за квартиру, той і стане її власником.

У першому півріччі 2020 року новобудови у передмісті Києва подорожчали на 7%. Квадратний метр на первинному ринку у квартирі без ремонту у середньому коштує $450-630. Це 12,2-17,1 тис. грн. Заміські котеджі продають від $480 до $1,2 тис., таунхауси і дуплекси - від $500 до $630. У Києві нерухомість у середньому коштує $980 за кв м.

Зараз ви читаєте новину «Які квартири найчастіше купують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути