понеділок, 06 липня 2020 14:48

Данія дозволила добудувати "Північний потік-2". Але є умови

Данія дозволила добудувати "Північний потік-2". Але є умови
Будівництво "Північного потоку-2" буде вестися за межами зони, де не можна використовувати суду з якірним позиціонуванням. Фото: gazprom.ru

Данія дала дозвіл на завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Компанії Nord Stream 2 AG дозволили використовувати судна-трубоукладачі з якірним позиціонуванням як окремо, так і в поєднанні з суднами, оснащеними системою динамічного позиціонування, повідомило Датське енергетичне агентство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина виступила проти посилення антиросійських санкцій

Російська компанія отримала дозвіл на будівництво ще у жовтні минулого року. Однак у червні цьогоріч подала запит на внесення поправок.

В Датському агенстві наголосили, що будівництво буде вестися за межами зони, де не можна використовувати суден з якірним позиціонуванням. Адже там затоплені запаси хімічної зброї.

Будівництво газопроводу з Росії в Німеччину через Балтійське море довжиною 1234 км зупинили у грудні 2019-го через санкції США. Крім того, американські конгресмени у червні запропонували розширити санкції проти російського проєкту. Один із законопроєктів передбачає санкції для компаній, які надають послуги страхування або перестрахування для кораблів, що працюють на будівництві трубопроводу. Також для компаній, що надають послуги або засоби для модернізації технологій чи установки зварювального устаткування. Сенат США додав частину про введення додаткових санкцій відносно "Північного потоку-2" в проєкт оборонного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Данія дозволила добудувати "Північний потік-2". Але є умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути