Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 17:07

Чому українське вино стає дедалі популярнішим

Чому українське вино стає дедалі популярнішим
У 2017 році імпорт українських вин збільшився з 69 тонн до 622 тонн. Фото: AgroNews.ua

За перший квартал 2017 року імпорт українського вина в Казахстан зріс у 9 разів. Отож, посів 3-тє місце в загальному обсязі привізних вин.

2017-го імпорт українських вин збільшився з 69 т до 622 т. Водночас майже вдвічі зменшився обсяг імпорту італійських і французьких вин, передають УНН.

За статистикою, імпорт французьких вин кожного року в середньому зменшується на 11%. Італійських, навпаки - збільшується на 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експорт української аграрної продукції до країн ЄС зріс на €1,2 млрд

Крім цього, протягом минулого року Україна вдвічі збільшила експорт вина в країни ЄС.

"На ринку українського вина можна виділити декілька трендів. Через девальвацію і закладки валютних ризиків постачальниками, якісне імпортне вино стає все недоступнішим. На ринку з'являється все більше неякісного імпортного або псевдоімпортного вина. Якість і різноманітність українського вина підвищується", - розповів директор з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий.

Зниження виробництва яблук в ЄС в поточному сезоні дозволило Україні нарощувати поставки цієї продукції на європейські ринки. Згідно з даними митної статистики, за липень-січень сезону-2017/18 Україна експортувала в країни Євросоюзу 9,2 тис. т яблук. Головним покупцем українських яблук залишається Білорусь, яка також активно збільшує обсяги імпорту цієї продукції.

Зараз ви читаєте новину «Чому українське вино стає дедалі популярнішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути