середа, 30 січня 2019 16:52

Cкільки Нафтогазу коштуватимуть індивідуальні лічильники на газ

Cкільки Нафтогазу коштуватимуть індивідуальні лічильники на газ
30 січня на засідання уряду Кабінет міністрів запропонував Нафтогазу забезпечити всі домогосподарства газовими лічильниками. Фото: Погляд

Установка індивідуальних лічильників газу для населення коштуватиме Нафтогазу близько 2,5 млрд грн.

"Назвати точну суму складно. Оскільки йдеться про 3,3 мільйонів споживачів", - наголосив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє Інтерфакс-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям знизили завищені норми споживання газу

30 січня на засідання уряду Кабінет міністрів запропонував Нафтогазу забезпечити всі домогосподарства газовими лічильниками.

"Одним із пунктів у рішенні, яке ми сьогодні ухвалимо, буде рішення рекомендувати Нафтогазу забезпечити всіх громадян безкоштовними лічильниками. Є пункт рішення, щоб Міністерство економіки врахувало кошти, витрачені Нафтогазом на встановлення лічильників, у фінансовому плані Нафтогазу. Тоді ми будемо точно знати, хто скільки виробляє газу, куди постачає і хто скільки споживає", - заявив прем'єр Володимир Гройсман.

Згідно з законом "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", до 1 січня 2021-го всі домогосподарства мають бути з лічильниками. Закон забороняє припинення постачання газу до будинку, якщо його співвласники відмовилися від загального прибудинкового лічильника. Законом також визначено, що встановлення індивідуальних лічильників відбуватиметься за кошти місцевих бюджетів.

Зараз ви читаєте новину «Cкільки Нафтогазу коштуватимуть індивідуальні лічильники на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути