Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2012 15:09

Чинна влада не зацікавлена в зниженні ціни на газ - експерт

Чинна влада не зацікавлена в зниженні ціни на газ - експерт
Олександр Нарбут: українська сторона не надає серйозних аргументів для зниження ціни на газ. Фото: glavcom.ua

Росія не веде переговорів з Україною про зниження ціни на експортований "Газпромом" газ.

Про це розповів незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут в ефірі "Ера-FM".

"Судячи з наявної інформації, вони (переговори) зараз не йдуть. Це вже неодноразово підкреслював голова "Газпрому" Олексій Міллер, парируючи пасажі віртуального характеру нашого міністра енергетики та вугільної промисловості", - сказав він.

За його словами, українська сторона не надає серйозних аргументів для зниження ціни на газ і не переводить публічну риторику щодо цього питання практичну площину.

"Я маю на увазі розмови про Стокгольмський арбітраж, про диверсифікацію джерел та можливості поставок природного газу з Європи. Ми чули дуже багато, але дія, по суті, відсутня", - зазначив Нарбут.

Експерт висловив сумнів у бажанні вищих чинів України досягти позитивного результату в питанні про ціну на російський газ.

"Власне, а чи зацікавлені в досягненні позитивного результату так звані основні переговорники з української сторони? І відповідь очевидна - ні. Тобто, якби це бажання було б, то шукалися б нові способи. Про них ми нічого не чуємо. Більш того, чуємо, як перепрошувальним тоном наш президент на чергових швидкоплинних зустрічах зі своїм візаві говорить: "А може, у нас знайдеться ще час про газ поговорити", - підсумував Нарбут.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що від початку року Україна скоротила споживання газу на 3 млрд куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Чинна влада не зацікавлена в зниженні ціни на газ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути