середа, 29 серпня 2012 11:04

Завдяки співпраці з Китаєм Україна може зменшити залежність від імпортного газу - Азаров

Завдяки співпраці з Китаєм Україна може зменшити залежність від імпортного газу - Азаров
Фото: svit24.net

Прем'єр Микола Азаров розповів, як в Україну повірили китайські інвестори.

Про це він розповів під час засідання уряду.

"Недавно ми підписали протокол про співробітництво з Державним банком розвитку Китайської народної республіки щодо відкриття спеціальної кредитної лінії та залучення кредитних ресурсів на більше ніж три з половиною мільярди доларів США для реалізації проектів газифікації вугілля. Необхідний для промисловості і теплоенергетики газ буде вироблятися з вугілля",- сказав Азаров.

За його словами, вже скоро старі теплоагрегати будуть замінені на високотехнологічні, що спалюють вугілля без шкоди для екології.

"В наслідок реалізації перших п'яти проектів в рамках угоди, можна очікувати: подальше зменшення імпорту природного газу більше як на 3 мільярди кубічних метрів, економія щорічно до 1 мільярда 200 мільйонів доларів США; економія до 150 мільйонів гривень бюджетних видатків, оскільки зменшиться відшкодування вартості газу на виробництво теплової енергії для населення; забезпечення стабільного ринку збуту для вітчизняних вугледобувних підприємств обсягом до 10 мільйонів тон рядового вугілля щорічно", - додав він.

Також Азаров пообіцяв, що завдяки програмі співробітництва з китайцями в Україні буде створено до 15 тисяч робочих місць.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки співпраці з Китаєм Україна може зменшити залежність від імпортного газу - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути