Ексклюзиви
субота, 07 липня 2012 17:52

Азаров запевнив, що Янукович домовиться з Путіним про газ

Азаров запевнив, що Янукович домовиться з Путіним про газ
Микола Азаров заявляє, що країна споживатиме стільки російського газу, скільки необхідно. Фото: news2000.com.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що країна споживатиме стільки російського газу, скільки необхідно для ЖКГ, народного господарства та підготовки до зими.

"Ми будемо споживати стільки газу, скільки треба для нашої житлово-комунальної галузі, народного господарства та підготовки до зими, і ні на один мільярд більше. А та цифра, яка була закладена в цьому скандальному контракті (газовий контракт від 2009 року - ред. ), нехай вона буде на совісті того, хто з української сторони підписав контракт", - сказав Азаров в суботу в селі Родникове (Сімферопольського району).

У той же час, прем'єр висловив переконання, що Україна зможе домовитися з РФ щодо обсягів закуповуваного російського газу.

"Розберемося. Мають бути 12 липня переговори з російською стороною на рівні президентів. Нещодавно у мене були переговори з моїм російським колегою. Знайдемо ми спільну мову з усіх питань. Так що не треба переживати", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, набагато більш низький обсяг закупівлі газу Україні, ніж передбачено чинним контрактом з "Газпромом", і навіть нижче зобов'язань по take-or-pay, став каменем спотикання "Газпрому" і "Нафтогазу" вже в поточному році. "Нафтогаз" в минулому році також заявив про намір закупити 27 млрд куб. м газу з урахуванням контракту на 52 млрд куб. м газу і take-or-pay в обсязі 41,6 млрд кубометрів газу.

Зараз ви читаєте новину «Азаров запевнив, що Янукович домовиться з Путіним про газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути