середа, 29 серпня 2012 11:10

Україна скоротила споживання газу на 3 млд кубометрів - Азаров

Україна скоротила споживання газу на 3 млд кубометрів - Азаров
Микола Азаров. Фото: podrobnosti.ua

З початку року Україна скоротила споживання газу на 3 мільярди кубічних метрів. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"З початку року Україна імпортувала також на 12 млд кубометрів газу менше. Це практичний результат політики енергозаощадження, а точніше - енергоефективності. При цьому наша економіка з початку року порівняно з таким же періодом минулого року скоротила споживання газу майже на 3 млд кубічних метрів. Це сталося , тому що збільшився видобуток вітчизняного вугілля і газу", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заміщення вугіллям 6 мільярдів кубів газу полегшить "бюджетні страждання" - експерт

За словами Миколи Азарова, до цьогорічного осінньо-зимового періоду були переведені з газу на вугілля 6 потужних теплоагрегатів.

"Сьогодні розроблено техніко-економічне обґрунтування переведення на водовугільне паливо ще 5-ти теплоелектроцентралей. Не енергоблоків, підкреслюю, а теплоцентралей в цілому. Топити вугіллям нині дешевше, ніж газом за непомірною ціною."

Азаров також згадав екстремально холодну минулу зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна втратить півмільярда доларів через скорочення транзиту російського газу

"Протягом місяця наша енергетика впевнено тримала режим за морозів понад 35 градусів і це завдяки вчасно створеним запасам і опорі на власні енергетичні ресурси. Що таке вугільна галузь? Це робота для багатотисячних колективів шахтарів і джерело існування для сотень шахтарських містечок. Запорука енергетичної незалежності держави.

Прем'єр також зауважив, що держава дуже заборгувала перед шахтарями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна від початку року скоротила транзит газу на 23%

"Питання політичного курсу протягом десятиліть довели колись потужні конкурентноспроможні підприємства, як кажуть, "до ручки". Але тепер країна інша. Ми можемо ставити і вирішувати масштабні завдання", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна скоротила споживання газу на 3 млд кубометрів - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути