вівторок, 16 лютого 2010 17:19

Ціни на приміські автобуси зросли на третину

Ціни на приміські автобуси зросли на третину

На Рівненщині тариф на перевезення пасажирів на приміських та внутрішньо обласних маршрутах підняли на третину. Ціни не змінювали з 2007 року.

Заступник начальника головного управління економіки та інвестиційної політики Рівненської ОДА Іван Яремчук, говорить, зміни зумовлені об"єктивними причинами.

"Протягом 2008 року та січня - серпня 2009 року дизпаливо подорожчало на 22,5 відсотка, бензин А76 – 39 відсотків, автозапчастини – понад 32, а мінімальна заробітна плата зросла більше ніж на 22 відсотки. На численні звернення перевізників нам довелося затвердити новий тариф – 0,20 грн. за один пасажиро кілометр. Раніше було на 5 копійок дешевше", - пояснює він.

В обласній громадській організації "Спілка водіїв" таке рішення вважають виправданим.

"Перевізники не могли більше працювати збитково. Тарифи на внутрішньо-обласних маршрутах не змінювали з грудня 2007 року", - говорить голова правління Спілки водіїв Сергій Овчинніков.

Пасажири не схвалюють таке нововведення.

"Все дорожчає на очах. Раніше за проїзд Рівне-Здолбунів брали 2,75 грн., а тепер 3,50 грн., Рівне-Глинськ було 4,70 грн., а тепер - 6 грн. Розумію, що машини треба заправляти й техніка ламається. А пенсій, то нам літнім людям не збільшили! Звідки гроші на це брати?", - нарікає пенсіонерка Марія Денищук.

Подорожчання не стосується проїзду в обласному центрі. Ціна залишилася 1,50 грн.

У Черкаській області ціни на проїзд зросли ще 16 грудня. За кілька днів перевізники змушені були повернутися до старих тарифів через малу кількість пасажирів.

"Автобуси відходять і приходять порожніми, — розповів начальник центрального черкаського автовокзалу Руслан Годлевський, 39 років. — Люди не хочуть їхати за 56 гривень до Умані і за 80 до Монастирища. Перевізники не вивчили можливостей ринку. Це раніше збільшували зарплати й пенсії. А зараз криза лише поглиблюється. Якщо знайдеться пасажир на Умань — це свято".

А ось на Полтавщині і Вінниччині підвищувати тарифи на проїзд у приміському і міжміському транспорті в найближчі місяці не планують.

Як повідомили в товаристві "Полтаваавтотранс", востаннє ціни підняли торік на початку грудня. Вартість проїзду без ПДВ зросла із 12,5 до 15 копійок за кілометр, у міжміських - із 16 до 18 копійок. Причиною подорожчання назвали ріст цін на пальне і запчастини. До цього тарифи не міняли протягом останніх двох років.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на приміські автобуси зросли на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути