Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2010 16:36

Київські маршрутки подорожчають на 25%

Київські маршрутки подорожчають на 25%

Приватні пасажирські перевізники Києва мають намір підняти тарифи на 25%.

Про це заявив голова міської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький.

Нині перевізники готують розрахунки, які пояснюватимуть такий крок, після чого мають намір передати них у Головного управління транспорту КМДА.

За словами Валерія Липецького, необхідність підвищення вартості проїзду з"явилася в листопаді 2009 року. Тоді парламент підняв на 200 гривень рівень мінімальної заробітної плати, що привело до збільшення розміру податкових відрахувань.

"Приблизно з цього ж часу почали дорожчати паливо і запчастини. Приміром, навесні 2008 року, коли приватники останній раз підвищували тарифи, дизпаливо коштувало 5-5,5 гривень за літр, то нині - 6,8-7 гривень за літр", - сказав Липецький.

За його словами, вартість проїзду буде зростати на різних маршрутах по-різному, але максимальний розмір не перевищуватиме 50 копійок.

"Ми вже провели консультації з АМКУ, представники якого заявили, що якщо розрахунки перевізників будуть обґрунтовані, то проблем у них не виникне", - сказав Липецький.

Самі підприємці вважають за краще умовчувати про такий непопулярний крок. Однак, директор приватного транспортного підприємства "Парк" Геннадій Сєнь підтверджує, що сьогоднішні тарифи ледве дозволяють перевізникам виживати.

Відповідно до закону про автомобільний транспорт, підприємці мають право самостійно встановлювати розцінки на проїзд. Це право зафіксоване й у договорах, укладених між перевізниками і КМДА на обслуговування маршрутів. Бізнесмени зобов"язані лише надати в ГУ транспорту мерії економічне обґрунтування такого кроку.

Погодитися ж з аргументами приватників для столичної влади буде дуже вигідно.

Адже підняття тарифів на приватний транспорт не тільки дозволить КП "Київпастранс" підняти вартість проїзду в комунальних маршрутних таксі, переглянути розцінки на проїзд в автобусах, трамваях і тролейбусах, а в перспективі - і в метро.

Деловая столица

Зараз ви читаєте новину «Київські маршрутки подорожчають на 25%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути