середа, 27 січня 2010 07:42

Транспорт подорожчає на 25 копійок

Полтавська асоціація перевізників подала до суду на обласну держадміністрацію. Вимагають скасувати рішення про заборону збільшити вартість транспортування пасажирів у Полтаві. Ціна мала бути 1,25 грн у звичайному автобусі й 1,5 грн — у маршрутці.

— Готуємо другий позов про компенсацію збитків, заподіяних нам із травня минулого року, — пояснює Михайло Костов, голова асоціації. — Підраховуємо суму, днів за 10 буде відома.

Дві третини полтавських автобусів місяць їздять у режимі маршруток і беруть за проїзд 1,25 грн. Після страйку перевізників міська влада дала дозвіл на це, але тимчасово.

— Ми не підвищували ціни проїзду, а збільшили кількість автобусів і мікроавтобусів, які працюють у режимі маршрутного таксі, — пояснює Микола Дубинка, начальник міського відділу транспортних перевезень. — Більше маршруток для людей навіть краще, адже вони можуть зупинятися на прохання пасажирів.

Полтавці нарікають, що транспорт почав ходити ще гірше, хоча проїзд подорожчав.

— Не розумію, чого на автобуси поначіпляли таблички "маршрутне таксі", а їздять вони, як звичайні, — каже 30-річний Віталій Пархомов. — Стараюся сідати або в справжню маршрутку, або в автобус.

У деяких автобусах почали видавати квитки з написом "Вартість проїзду 1,5 грн", хоча беруть 1,25 грн.

Зараз ви читаєте новину «Транспорт подорожчає на 25 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути