вівторок, 22 лютого 2022 10:14

Ціна на нафту досягла семирічного максимуму через агресію Путіна

Ціна на нафту досягла семирічного максимуму через агресію Путіна
Російський рубль досяг найслабшого рівня відносно долара за понад 15 місяців - 80,7. Фото: reuters.com

Нафта Brent виросла до $97, а азійські акції падають через невдачу в дипломатичних зусиллях у рамках "мінського переговорного процесу".

Азійські акції впали, російські активи впали, ф'ючерсні ринки падають на європейських фондових ринках і на Волл-стріт після того, як Путін наказав ввести російські війська на територію ДНР та ЛНР, - пише Financial Times.

Ф'ючерсні контракти, що відстежують індекс Stoxx Europe 600, впали на 1,1%, а контракти на американський S&P 500 впали на 1,3%.

Це сталося після важких утрат для фондових ринків Азії, коли гонконгський індекс Hang Seng знизився майже на 3%.

Російський рубль досяг найслабшого рівня відносно долара за понад 15 місяців - 80,7. Індекс російських акцій Moex, який у понеділок упав на 10,5%, зранку впав ще на 9%.

Нафта марки Brent зросла на 2,4% до $97,66 за барель, оскільки трейдери вірять у можливість санкцій проти Росії, основного виробника цієї сировини та інших природних ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загострення на кордонах України зростає: російські ринки почали падіння

"Короткотривала перспектива просто змінить заголовки. Очевидно, за останні кілька годин заголовки набули дуже зловісного повороту", - сказав Роберт Ренні, глобальний керівник ринкової стратегії сіднейської Westpac.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що рішення Путіна визнати підтримувані Росією Донецьку й Луганську "народні республіки" незалежними є "явною атакою" на суверенітет України.

Очікується, що Велика Британія оголосить про санкції проти Росії у вівторок. Міністр закордонних справ Ліз Трасс заявила, що заходи запровадять у відповідь на "порушення Москвою міжнародного права й напад на суверенітет і територіальну цілісність України".

Президент США Джо Байден через кілька годин після заяви Путіна про визнання ДНР і ЛНР підписав указ про заборону інвестицій на території тимчасово окупованих територій.

Євросоюз пригрозив запровадити персональні санкції проти всіх, хто був причетним до визнання. У вівторок запровадження санкцій також анонсувала Велика Британія.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на нафту досягла семирічного максимуму через агресію Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути