Ексклюзиви
пʼятниця, 15 травня 2020 13:51

"Ціна на каву зросла, а додаткові сиропи стали платними" - як кав'ярні виходять з карантину

"Ціна на каву зросла, а додаткові сиропи стали платними" - як кав'ярні виходять з карантину
У київських кав'ярнях кава подорожчала на 10-15 грн. Фото: pixabay.com

У Києві подорожчала кава, американо замість 25 грн продають по 30. Американо з молоком коштуватиме 40, а популярне лате - 60 грн за порцію. Тоді як до карантину ціни були на 10-15 грн нижчі.

"У нас ціна зросла від 5 до 20 гривень. Найдорожча кава "флет вай" коштуватиме 60. Постійні клієнти, коли дізнаються про підвищення цін, купують менше, але загалом виручка збільшилася. Також почали брати плату за додаткові сиропи до кави. Раніше вони були безкоштовні. Через карантин довелося викинути багато відкритої продукції. Того ж молока, згущенки, сиропів. Власник нарахував втрат на понад 5 тисяч гривень. Також нам на період карантину платили зарплату", - каже бариста мінікав'ярні Юрій Марценюк.

Підприємці пояснюють підвищення цін додатковими витратами: антисептики, рукавички і маски їм довелося закупити за свій рахунок. Деякі власники ще й забезпечують доїзд до роботи продавців власним транспортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На базарах порівняли ціни на ранні та старі овочі

"Я їду з Вишневого. Раніше діставався до роботи маршруткою. Тепер власник заїжджає за мною зранку і відвозить увечері", - каже Юрій.

У Вінниці кава не подорожчала. Американо в середньому коштує від 25 до 35 грн.

"У Вінниці велика конкуренція і чимало якісних кав'ярень, тому ціна не зростатиме. Вона й так висока. Це пов'язано з тим, що готуємо напої на арабіці. У людей значно зменшилася кількість грошей. Уже кілька днів працюють літні майданчики наших закладів. Помітили, що ціна середнього чека суттєво знизилася. Скажімо, якщо раніше витрачали в середньому 200 гривень на людину, то зараз 100. Люди заходять навіть просто чаю попити", - каже власник ресторанів у Вінниці Валерій Сіверчук.

У львівських закладах ціни на каву не підвищували також через високу конкуренцію, але не всі кав'ярні відкрилися.

Ціни на перукарські послуги виростуть на третину. Перукарям скоротили кількість змін і змусили за власні кошти закуповувати засоби захисту.

Зараз ви читаєте новину «"Ціна на каву зросла, а додаткові сиропи стали платними" - як кав'ярні виходять з карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути