вівторок, 12 травня 2020 12:21

Ціни на стрижки зростуть на третину: підприємці

Ціни на стрижки зростуть на третину: підприємці
Ціна на стрижки зросте вже найближчим часом орієнтовно на третину pixabay.com

Від учора в деяких містах дозволили працювати літнім майданчикам у ресторанах, перукарням та центрам краси. Найбільший наплив очікували перукарні. Адже вони вже 2 місяці записують клієнтів на стрижки та фарбування.

"Щоб підготуватись до виходу з карантину, наша перукарня на 15 чоловік витратила 5 тисяч гривень. І це гроші з кишень працівників. За протоколом мали купити термометр, який міряє температуру на відстані, дезінфектори, маски, засіб для миття рук. Кожен перукар мав себе забезпечити одноразовими накидками для стрижки та рукавичками", - розповідає Gazeta.ua перукар із Вінниці Олеся Сельницька.

Кількість відвідувачів у перукарнях жорстко обмежили і кожному скоротили кількість робочих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали активніше шукати роботу - Нацбанк

"В жіночому залі в нас 3 робочих місця на зміну. По факту працювати можемо вдвох. Кількість змін із 25 на місяць скоротилася до 10. Також ми не маємо права брати клієнтів один за одним. Раніше, поки один фарбувався, іншого могла підстригти. Тому вже до початку червня всі розписані", - додає перукар.

Зазначає, що ціна на стрижки зросте найближчим часом орієнтовно на третину.

"Якщо рахувати всі витрати, які ми маємо закуповувати власним коштом, то логічно, що мусимо підняти ціну. Лише термометр нам обійшовся в 3500 гривень. Маски і антисептики змушені докуповувати постійно", - пояснює перукар.

12 травня в Києві розпочався перший етап пом'якшення карантину, введеного через пандемію коронавірусу. З цього дня поновлюють роботу заклади торгівлі та надання побутових послуг, розташовані не в торгово-розважальних центрах, мають окремий вхід із вулиці та площу до 300 кв. м. На кожного відвідувача має припадати 10 кв. м площі. Зокрема, непродовольчі магазини, салони краси, косметологічні кабінети, перукарні та інші об'єкти побутового обслуговування населення, а також невеликі виробництва непродовольчих товарів.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на стрижки зростуть на третину: підприємці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути