четвер, 21 березня 2013 17:47

Через скасування пільг аграрії можуть втратити більше 19 мільярдів

Через скасування пільг аграрії можуть втратити більше 19 мільярдів
Фото: superomsk.ru

Скасування податкових пільг завдасть аграріям понад 19 млрд грн втрат.

Про це заявили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", Аграрному союзі України та Асоціації фермерів та приватних землевласників України, йдеться у повідомленні "Українського клубу аграрного бізнесу".

У повідомленні сказано, що ці об'єднання звернулися відповідним листом до президента України Віктора Януковича та голови ВРУ Володимира Рибака.

"Сума втрат у разі скасування податкових пільг сільгосптоваровиробників становитиме понад 19 млрд грн, що спричинить зменшення прибутковості на понад 50%", - сказав президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

За його словами, лише прямий економічний ефект від скасування податкових пільг для аграріїв, за розрахунками економістів, забезпечить зниження обсягів валової продукції сільського господарства на 8%.

В асоціації зазначили, що скасування пільг стосуватиметься 56 тис. господарюючих суб'єктів, що забезпечують зайнятість 650 тис. працюючих у сільській місцевості.

"Господарства змушені будуть скоротити, а подекуди й зупинити сільськогосподарське виробництво, що негативно позначиться не лише на економічних показниках, але і на соціальному становищі населення", - заявив гендиректор асоціації Володимир Лапа.

Нагадаємо, в національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічного розвитку на 2012-2014 роки передбачається переформатування фіксованого сільськогосподарського податку.

Зараз ви читаєте новину «Через скасування пільг аграрії можуть втратити більше 19 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути