Ексклюзиви
четвер, 25 серпня 2011 09:57

Ціни на нафту стабілізувалися біля позначки у $ 85

Ціни на нафту стабілізувалися біля позначки у $ 85

Ціна на нафту стабільна в четвер. Вартість жовтневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:19 опустилася на $ 0,19 (0,22%) щодо рівня 24 серпня - до $ 84,97 за барель.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

У середу ці контракти завершили торги зниженням на $ 0,28 (0,33%), досягнувши ціни в $ 85,16 за барель.

Побоювання зниження попиту на паливо слідом за уповільненням темпів зростання американської економіки зберігаються, і дані про скорочення запасів нафти в США не змогли послабити занепокоєння учасників ринку.

Запаси нафти в США знизилися за минулий тиждень на 2,2 млн барелів, засвідчили дані міністерства енергетики, опубліковані в середу. Експерти прогнозували зростання на 1,75 млн барелів.

Інвестори чекають виступу глави Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке на щорічній конференції в Джексон-Хоул, яке відбудеться в п'ятницю, чекаючи від нього сигналів про нові заходи стимулювання економіки.

"Всі чекають виступу Бернанке. Звіт Міненерго про запаси не вплинув на ринок", - зазначив керуючий директор Commodity Broking Services у Сіднеї Джонатан Барратт.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures до 7:19 мск опустилися на $ 0,02 (0,02%) - до $ 110,13 за барель. Напередодні ці контракти подорожчали на $ 0,84 (0,77%) - до $ 108,9 за барель.

Аналітики Standard Chartered знизили прогноз цін на нафту WTI і Brent на третій квартал цього року, відзначивши, крім іншого, "більш слабкий, ніж очікувалося", попит в США.Прогноз для вартості нафти Brent був погіршений до $ 112 з $ 115 за барель, WTI - до $ 90 з $ 98 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту стабілізувалися біля позначки у $ 85». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути