середа, 19 лютого 2020 10:55

Ціни на АЗС: чому паливо подешевшало

Ціни на АЗС: чому паливо подешевшало
Дизельне паливо подешевшало за рахунок найбільших торгових мереж. Фото: ubr.ua

Крім автогазу, стрімко почало дешевшати дизельне паливо. Ціни на бензини стабільні.

Цьогоріч ціни на ДП опустилися нижче за 26 грн/л. Автогаз коштує менш ніж 11 грн/л. Щоправда, така ціна - в Житомирській області, пише "Сегодня".

"На ринку бензинів зараз паритет між попитом і пропозицією, а гуртові ціни на них практично стабільні. Тому й уроздріб вони теж не змінюються. А от із дизпаливом ситуація інша - на ринку утворився профіцит палива через зниження попиту в січні і лютому", - говорить Геннадій Рябцев із Науково-технічного центру "Психея".

За його словами, Держстат зафіксував загальне зниження попиту на дизпаливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2035-го заборонять продаж авто на дизелі та бензині

"Основні споживачі дизпалива - залізниця й армія. Саме вони недобрали звичайних обсягів, що і призвело до падіння цін. Ще краще для споживачів становище з автогазом - його багато, в гурті ціни падають. Таке велике зниження цін на тлі високої конкуренції, зокрема з нелегальними заправками", - каже Рябцев.

За словами директора консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, дизельне паливо подешевшало за рахунок найбільших торгових мереж. Вони у продажу вроздріб опустили ціну на 25-30 коп./л.

Уроздріб автогаз почав дешевшати у другій половині січня. Ціни зреагували на зниження гуртової вартості. Водночас у другій декаді січня ціни дизпалива на АЗС перестали падати. Це було пов'язано зі зростанням вартості пального в гурті, невизначеною ситуацією з поставками з Білорусі та загальною напруженістю на світовому ринку нафти.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на АЗС: чому паливо подешевшало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути