Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 15:35

Центренерго заблокувало поставки вугілля Львівсько-Волинського басейну

Центренерго заблокувало поставки вугілля Львівсько-Волинського басейну
Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець каже, що якщо в ситуацію з Центренерго не втрутиться керівництво держави, то протестів шахтарів не уникнути. Фото: oilreview.kiev.ua

Державна компанія "Центренерго" відмовилася від схеми зустрічних поставок, що забезпечує збут продукції західноукраїнських вугледобувних підприємств ДП "Львіввугілля" та ДП "Волиньвугілля".

На думку голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, це руйнує вертикальну інтеграцію державних шахт і державних станцій, що загрожує роботі західноукраїнських шахт.

"Завжди була така схема - щоб заощадити на транспортуванні, державні західноукраїнські шахти своє вугілля везли на ДТЕК Західенерго, а вугілля ДТЕК з Павлограда і Добропілля - на Центренерго. Знаю, що протягом минулого року Центренерго вимагало від ДТЕК збільшити обсяги видобутку для себе до 250 тисяч тонн на місяць, це 3 мільйони тонн вугілля на рік. І ось тепер відмовилися від цього вугілля, в яке додатково закладалися лави", - написав він у мережі Facebook.

Волинець наголошує, що ситуація вимагає термінового втручання керівництва області та держави, інакше протестів шахтарів не уникнути. "Якщо Центренерго відмовляється від продукції Павлоградвугілля і Добропіллявугілля, то ДТЕК його відвезе на своє Західенерго. Відповідно, шахтарям Львівсько-Волинського басейну буде нікуди збувати свою продукцію. Такі ж проблеми виникнуть і у державних шахт "Селідоввугілля" і "Лисичанськвугілля", - застеріг він.

Представник ГА "Львіввугілля" заявив про припинення відвантажень палива.

Вчора в ЗМІ з'явилася інформація про те, що з грудня 2017 року основним постачальником палива на станції Центренерго стало ТОВ "Краснолиманське". Підприємство було викуплено негласним куратором державної вугільної галузі Віталієм Кропачовим у структур і оточення президента-втікача Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Центренерго заблокувало поставки вугілля Львівсько-Волинського басейну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути