понеділок, 12 листопада 2018 21:10

Чого не варто писати у резюме

Чого не варто писати у резюме
У резюме потрібно вказувати найголовнішу інформацію про себе. Зазначати досвід роботи та професійні навички. Фото: Днепр Час

Для більшості українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Працевлаштуватися без проблем вдається кожному п'ятому.

Щоб успішно пройти співбесіду на роботу, у резюме краще не писати очевидних чи неправдивих фактів про себе. Інакше не вдасться справити позитивне враження на рекрутера, пише Work.ua.

Експерт

Якщо ви дійсно є експертом у тій чи іншій сфері, цього не варто писати у резюме. Краще опишіть свій досвід роботи. Ваші обов'язки розкажуть більше, ніж гучне "експерт ".

Англійська зі словником

Якщо ви вивчали англійську у школі, однак не знаєте мову на достатньому рівні, краще не згадувати про неї в резюме. Може виникнути ситуація, що рекрутер захоче перевірити ваші знання.

MS Office

Сьогодні вже нікого не здивуєш тим, що вмієш створювати презентації в PowerPoint, редагувати документи в Word чи вставляти формули в Excel. Цими навичками володіє кожен випускник.

Робота на результат

Не варто писати в резюме, що працюєте на результат. Хіба можна працювати інакше? Ніхто не хоче вирішувати безглузді завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому робітничі спеціальності непопулярні в Україні

Рекомендації за запитом

Роботодавці не витрачатимуть час на дзвінки. Найкращий вихід – це додати рекомендаційний лист до резюме.

Стресостійкий, комунікабельний та працьовитий

Про це краще не писати у резюме. Потрібно наводити факти, що говоритимуть про ваші якості. Наприклад, підняли продажі компанії на 30%. Цього достатньо, щоб оцінити вашу комунікабельність та працьовитість.

Під час пошуку роботи потрібно аналізувати вказану у вакансії інформацію. Не варто погоджуватися на першу роботу, яку знайшли чи вам запропонували. Шахраї-роботодавці у вакансіях не зазначають, чим займається компанія. Також не чітко вказують розмір заробітної плати і графік роботи, за яким доведеться працювати.

Зараз ви читаєте новину «Чого не варто писати у резюме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути