субота, 22 січня 2022 22:55

Бум торговельних центрів: скільки і де відкриють цьогоріч
17

17 торговельно-розважальних центів обіцяють відкрити 2022 року в Україні. Шість ТРЦ з'являться у Києві, три в Одесі та області, 3 – у Хмельницькому та області, а також по одному в Харкові, Івано-Франківську, Тернополі, Ужгороді та Житомирі.

Про це повідомляє Асоціація ритейлерів.

КИЇВ

ТРЦ Ocean Mall

Місцезнаходження: Київ, вул. Антоновича

Девелопер: Mandarin Plaza

Заявлений термін введення в експлуатацію: ІІ квартал 2022 року

Автор: rau.ua
  Ocean Mall, Київ
Ocean Mall, Київ

Девелопер проекту неодноразово переносив терміни запуску цього ТРЦ. Так, спершу власник проекту Вагіф Алієв, який викупив Ocean Mall за $20 млн у Василя Хмельницького, заявляв про намір побудувати ТРЦ вже до кінця 2018-го, а згодом переносив дату на 2019, 2020, 2021 і от тепер на 2022-й рік. Ocean Mall – це торговий об'єкт формату retail resort, із фокусом не лише на торгову, а й на розважальну складову.

У складі зони entertainment буде облаштований digital-парк і лазерний кінотеатр із залом IMAX. Також у ТРЦ заплановано відкриття магазину ІКЕА. Крім того, планується розташувати продуктовий гіпермаркет. Загалом, проект об'єднає 800 магазинів.

ТРЦ New Ray

Місцезнаходження: Київ, вул. Драйзера, 21

Девелопер: Build Commerce Group

Заявлений термін введення в експлуатацію: 2022 рік

Автор: rau.ua
  New Ray, Київ
New Ray, Київ

ТРЦ зводять на базі колишнього універмагу "Троєщина" на перехресті вулиць Драйзера та Бальзака. Спочатку його планували відкрити у 2019 році, але ось уже четвертий рік поспіль відкладають. На території об'єкту буде розташовано кінотеатр на 6 залів, розважальну зону, а також супермаркет на цокольному поверсі.

ТРЦ Апрель (II черга)

Місцезнаходження: Київ, пр-т Л. Курбаса, 20

Девелопер: Kyivproekt Development

Заявлений термін введення в експлуатацію: 2022 рік

Автор: rau.ua
  Aprel, Київ
Aprel, Київ

Ще один об'єкт, відкриття якого переноситься з року в рік – друга черга ТРЦ Апрель. Перша фаза проєкту введена в експлуатацію у 2014 році, а її якірними операторами виступили ресторан МсDonald's, супермаркет Billa (зараз на його місці Novus) і магазин товарів для дому JYSK.

Друга черга повинна стати масштабнішою. Якорями об'єкту стануть продуктовий супермаркет, дитячий розважальний центр і 6-зальний кінотеатр. 33 тис. кв. м торговельних площ буде виділено під магазини сегментів fashion, електроніки, спортивних і дитячих товарів. У структурі проєкту передбачено офісний простір April City Office Space.

ТРЦ White Lines

Місцезнаходження: Київ, вул. Васильківська, 1

Заявлений термін введення в експлуатацію: І квартал 2023 року

Автор: rau.ua
  White Lines, Київ
White Lines, Київ

Чотирирівневий ТРЦ будується у Голосіївському районі і входить до складу одноіменного багатофункціонального комплексу на базі колишніх корпусів "Довженко-Центру". Девелопером проекту виступає компанія A-Development, яка реалізувала вже декілька об'єктів, в тому числі ЖК SmartPlaza Obolon, SmartPlaza Polytech тощо. Якірними орендарями ТРЦ White Lines стануть Сільпо та фітнес-клуб Energym.

ТОЦ Olympic Park

Місцезнаходження: Київ, проспект Бажана, 17

Девелопер: Status Group

Заявлений термін введення в експлуатацію: 2022 рік

Автор: rau.ua
  Olympic Park, Київ
Olympic Park, Київ

Торгово-офісний центр Olympic Park зводиться в складі однойменного житлового комплексу на лівому березі Дніпра. У складі об'єкту планується галерея бутиків, продуктовий супермаркет, ресторани, аптека і банківське відділення, фітнес-центр і салони краси, а також офісні приміщення. В рамках будівництва девелопер також має намір обладнати підземний і наземний паркінги.

ТРЦ Lake Plaza

Місцезнаходження: Київ, вул. Маршала Малиновського, 12

Девелопер: Кропперс Груп

Заявлений термін введення в експлуатацію: 2022 рік

Автор: rau.ua
  Lake Plaza, Київ
Lake Plaza, Київ

У липні 2021 року ТРЦ Метрополіс почав масштабну реконструкцію і буде перетворений на багатофункціональний комплекс. Вже виконано ребрендинг, у межах якого назва об'єкта змінилася на Lake Plaza.

Невдовзі буде оновлено фасад і дизайн внутрішніх приміщень об'єкта. Родзинкою фасаду стане відеоекран загальною площею понад 300 кв. м.

Офіси класу В+ загальною площею 11 000 кв. м займуть третій, четвертий і п'ятий поверхи.

ХАРКІВ

ТРЦ Planeta Mall (ІІ черга)

Місцезнаходження: Харків, Кільцева дорога, 4 А

Девелопер: Золота нива

Заявлений термін введення в експлуатацію: квітень 2022 року

Автор: rau.ua
  Planeta Mall, Харків
Planeta Mall, Харків

Перша черга харківського ТРЦ Planeta Mall (колишня назва – Магеллан) була введена в експлуатацію ще у 2011 році на вулиці Кільцева дорога, 4 А, друга – площею 66 000 кв. м – так і не була запущена.

Власником ТРЦ був український бізнесмен Анатолій Юркевич, який втратив об'єкт через борг ВТБ Банку. Після виведення російської фінустанови з українського ринку, Фонд гарантування вкладів продав Магеллан маловідомій компанії Золота нива за 245,9 млн грн.

На початку 2020 року компанія UTG повідомила, що нові власники Магеллана ухвалили рішення про глобальну зміну формату торгового центру і його комплексний ребрендинг. ТРЦ змінив назву на Planeta Mall, і почав комплексну реконструкцію.

Згідно із затвердженим проектом та концепцією ТРЦ, передбачається, що в триповерховому комплексі розміститься понад 120 магазинів і 15 ресторанів. Якірними орендарями Planeta Mall будуть продуктовий супермаркет Сільпо, універмаг JYSK, дитячий розважальний центр, супермаркети електроніки, а також семизальний кінотеатр.

ОДЕСА ТА ОБЛАСТЬ

ТЦ Меркурій

Місцезнаходження: Одеса, вул. Семена Палія, 99 В

Девелопер: Меркурій+

Заявлений термін введення в експлуатацію: 2022 рік

Автор: rau.ua
  Меркурій, Одеса
Меркурій, Одеса

На фінальному етапі будівництва в Одесі знаходиться чотириповерховий торгівельний центр Меркурій у центрі селища Котовський вздовж центрального проспекту. Тут буде розташовано понад 180 магазинів з українською та зарубіжною продукцією.

ТРЦ Riviera (ІІ черга)

Місцезнаходження: с. Фонтанка Одеської області, Старомиколаївська дорога, 101 А Девелопер: Нові бізнес-погляди

Заявлений термін введення в експлуатацію: 2022 рік

Автор: rau.ua
  Riviera, Фонтанка/Одеса
Riviera, Фонтанка/Одеса

У 2020 році Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив кредитну лінію в сумі 52,2 млн євро для збільшення орендної площі одеського ТРЦ Riviera на 18 тис. кв. м.

У ТРЦ Riviera зараз працюють понад 190 магазинів відомих міжнародних і українських марок, кафе, боулінг на 16 доріжок, будівельний гіпермаркет, розважальний комплекс для дітей і open air майданчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тіньового господаря" Одеси заочно арештували

ТРЦ Pokrovsky

Місцезнаходження: Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Покровська, 46

Заявлений термін введення в експлуатацію: IV квартал 2022 року

Автор: rau.ua
  Pokrovsky, Ізмаїл
Pokrovsky, Ізмаїл

ТРЦ Pokrovsky знаходиться біля головного за відвідуваністю обʼєкта в місті — "Ізмаїльський центральний ринок". У трьохрівневому ТРЦ будуть розміщені найбільш затребувані серед жителів міста: продовольчий супермаркет, дитячий розважальний центр, магазини товарів для дому, одягу і взуття, косметики, електроніки та інші.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

ТРЦ Велес (ІІ черга)

Місцезнаходження: Івано-Франківськ, вул. Вовчинецька, 225 А

Девелопер: 555-ІФ

Заявлений термін введення в експлуатацію: ІІІ квартал 2022 року

Автор: rau.ua
  Велес, Івано-Франківськ
Велес, Івано-Франківськ

Будівництво другої черги цього ТРЦ почалося у 2019 році, і планувалось закінчити у IV кварталі 2021 року. Але згодом терміни продовжили. Для завершення будівництва проєкту, девелоперська компанія 555-ІФ підписала довгострокову угоду з Райффайзенбанк про виділення кредиту в розмірі 300 млн грн.

Якірними операторами другої черги стануть: продуктовий супермаркет, дитячий розважальний центр, кінотеатр, мережі магазинів побутової техніки та електроніки, мережа ресторанів швидкого харчування, фарм-рітейлер, хобі маркет, магазин зоотоварів тощо.

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ТА ОБЛАСТЬ

ТЦ Темп

Місцезнаходження: Хмельницький

Заявлений термін введення в експлуатацію: восени 2022 року

Чотириповерховий торговельний центр Темп відкриється восени 2022 року на місці занедбаного корпусу однойменного заводу. Консалтингова компанія Retail&Development Advisor займається реалізацією проєкту реновації будівлі, а також створенням концепції та формуванням пулу орендарів. Неподалік від ТЦ Темп відкрився перший в Хмельницькому ресторан міжнародної мережі McDonald's, що забезпечить новому комплексу додатковий трафік. Крім торгової складової, в ТЦ планується розміщення спортивного комплексу, тенісних кортів, дитячого розвиваючого центру, ресторану сімейного типу. Значну частину площі займуть офісні приміщення класу А, дефіцит яких гостро відчувається в місті.

ТРЦ Proskuriv Plaza

Місцезнаходження: Хмельницький, вул. Зарічанська

Заявлений термін введення в експлуатацію: 2022 рік

Автор: rau.ua
  Proskuriv Plaza, Хмельницький
Proskuriv Plaza, Хмельницький

Розробником концепції та ексклюзивним брокером проєкту виступає компанія UTG. Новий ТРЦ увійде до складу багатофункціонального корпусу загальною площею понад 50 тис. кв. м. Основними якірними орендарями ТРЦ стануть продуктовий гіпермаркет, шестизальний кінотеатр на 450 місць, дитячий розважальний центр, універмаги одягу та взуття, а також велика зона фуд-кортів та ресторанів.

ТРЦ Brama

Місцезнаходження: Хмельницька область, м. Кам'янець-Подільський, вул. Грушевського

Заявлений термін введення в експлуатацію: IІІ квартал 2022 року

Автор: rau.ua
  Brama, Кам’янець-Подільський
Brama, Кам’янець-Подільський

Якірними орендарями нового ТРЦ стануть продовольчий супермаркет, універмаги одягу і дитячий розважальний центр.

ТЕРНОПІЛЬ

ТРЦ Podolyany Mall (ІІ черга)

Місцезнаходження: Тернопіль, вул. Текстильна, 28 Ч

Девелопер: Подоляни

Заявлений термін введення в експлуатацію: восени 2022 року

Автор: rau.ua
  Podolyany Mall, Тернопіль
Podolyany Mall, Тернопіль

Тернопільський Podolyany Mall – один з найбільших регіональних комплексів Західної України загальною площею близько 50 тис. кв. м був відкритий ще у 2007 році, а незабаром планується запуск другої черги об'єкту орендною площею в 16 тис. кв. м. Як заявляв девелопер, вже укладені попередні договори про оренду понад 80% нових площ. Концепція ТРЦ ще на етапі запуску проєкту передбачала велику розважальну частину – єдиний у місті льодовий центр, боулінг-та більярд клуби, один із найбільших в Україні пабів, кінотеатр, кафе, ресторани, піцерію, кондитерську. Тут також уже оновили та розширили зону фуд-корту, відкрили великий дитячий розважальний центр і один з найбільших в Україні концерт-холів.

ТРЦ Atrium

Місцезнаходження: Ужгород, вул. Довженко/Поштова площа, 4 А

Девелопер: УК Інвестмент

Заявлений термін введення в експлуатацію: березень 2022 року

Автор: rau.ua
  Atrium, Ужгород
Atrium, Ужгород

Якірними орендарями ТРЦ стануть супермаркет Сільпо, міжнародні універмаги одягу і взуття, а також кінотеатр.

ЖИТОМИР

ТРЦ Глобал UA (ІІІ черга)

Місцезнаходження: Житомир, вул. Київська, 77

Заявлений термін введення в експлуатацію: ІІ квартал 2022 року

Автор: rau.ua
  Глобал UA, Житомир
Глобал UA, Житомир

У житомирському ТРЦ Глобал UA планується створення ІІІ черги, а також реконцепція ІІ черги. Перша черга Глобал UA була відкрита у 2008 році, і уже у 2009 році запустили другу чергу.

Об'єкт стане найбільшим в Україні серед міст з населенням до мільйона осіб. На території комплексу зараз працює продуктовий гіпермаркет, кінотеатр, сімейний центр.

На 2021 рік було анонсовано відкриття 17 ТРЦ в Україні, але запрацювали лише три – ТРЦ Respublika Park і Хіт Mall у Києві та Nikolsky у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Бум торговельних центрів: скільки і де відкриють цьогоріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути