Ексклюзиви
неділя, 25 липня 2021 21:10

Будинок у передмісті: як правильно обрати ділянку під забудову

Будинок у передмісті: як правильно обрати ділянку під забудову
Інколи вигідніше вкласти гроші у готове житло, ніж купувати ділянку під забудову. Фото: pexels.com

Вартість ділянки під забудову залежить від її розмірів та локації. При купівлі землі найперше потрібно звертати увагу на наявність комунікацій і дороги для під'їзду.

Якщо землю продають занадто дешево для місцевості, це може свідчити про наявні проблеми. Наприклад, доведеться прокладати нову газову трубу, адже в існуючій не вистачить потрібного тиску, пише mind.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми з транспортом, сміття на вулицях: в яких містах України комфортно жити

Крім того, перед купівлею ділянки поцікавтеся подальшим розвитком села чи міста. Цю інформацію прописують у генеральному плані розвитку території. Можливо там планують будувати нову трасу, завод чи підриємство. Щоб отримати подібну інформацію, треба залишити заявку в районному відділі архітектури.

Після того як придбали ділянку потрібно скласти проєкт будівництва. Його можна замовити у компаній, які спеціалізуються на цьому. Однак бувають випадки, коли очікування замовників розбігаються з реальністю. Щоб уникнути таких моментів, краще не сподіватися на свою уяву. Інколи вигідніше вкласти гроші у готове житло. Ціни на будинки по Київській області коливаються від $150 тис. до $300 тис. залежно від площі та розташування.

У передмісті Києва у червні за квадратий метр житла у новобудові в середньому просили 18 000 грн. За місяць ціна зросла на 100 грн.

Водночас вартість квадратного метру залежить від відстані до столиці. Наприклад, у містах, які розташовані від Києва за 10-20 км, квадрат коштував 17 100 грн. Якщо відстань до 5 км - 19 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Будинок у передмісті: як правильно обрати ділянку під забудову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути