пʼятниця, 18 січня 2013 17:34

Бойко та Прасолов обговорять наступного тижня зобов'язання України у СОТ

Бойко та Прасолов обговорять наступного тижня зобов'язання України у СОТ
Микола Азаров. Фото: kmu.gov.ua

Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко і міністр економічного розвитку та торгівлі Ігор Прасолов 23 січня проведуть переговори з комісаром Європейського союзу з питань торгівлі Карелом де Гухтом щодо перегляду тарифних зобов'язань України в рамках Світової організації торгівлі (СОТ).

Як передаэ прес-служба Кабінету міністрів, про це 18 січня під час зустрічі з іноземними інвесторами заявив глава уряду Микола Азаров.

"23 січня у нас відбудуться переговори віце-прем'єр-міністра Юрія Бойка і Міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова з Єврокомісаром Карелом де Гухтом щодо цих питань. Я думаю, що ми знайдемо компроміс і будемо рухатися у цьому напрямку", - сказав Азаров.

Він нагадав, що відповідно до правил СОТ Україна після 3 років своєї участі у цій організації направила заявку щодо перегляду 370 товарних позицій.

Нагадаємо, звернення України викликало стурбованість Європейської комісії, оскільки може значно вплинути на загальний експорт товарів з ЄС в Україну, який складає майже 2 млрд євро на рік.

Також дії України, на думку представників ЄК, не співвідносяться з намірами укласти угоду про зону вільної торгівлі з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Бойко та Прасолов обговорять наступного тижня зобов'язання України у СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути