середа, 28 листопада 2012 20:19

СОТ закликає Україну відкликати заявку на перегляд тарифних зобов'язань

СОТ закликає Україну відкликати заявку на перегляд тарифних зобов'язань
Фото: vkurse.ua

Держави-члени Світової організації торгівлі (СОТ) закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Відповідну заяву було ухвалено на засіданні Ради з торгівлі, яке пройшло 26 листопада, говориться в повідомленні СОТ, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, заяву було представлено Австрією та підтримано 23 делегаціями: Бразилією, Канадою, Чилі, Колумбією, Хорватією, Європейським Союзом, Гватемалою, Ісландією, Японією, Кореєю, Ліхтенштейном, Малайзією, Мексикою, Новою Зеландією, Норвегією, Оманом, Парагваєм, Сінгапуром, Швейцарією, Туреччиною, США, Гонконгом та Китаєм.

"Ці країни закликали Україну в інтересах багатосторонньої торговельної системи і світової економіки відкликати своє повідомлення та повторно обговорити свої тарифи на велику кількість продуктів. Вони сказали, що повідомлення України охоплює 371 тарифне найменування, що виходить за рамки передбаченого обсягу, передбаченого тарифними переговорами СОТ (стаття XXVIII GATT 1994). Вони також відзначили, що неясно, якою мірою Україна зможе компенсувати це іншим членам (організації), як того вимагають ці положення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в СОТ підкреслюють, що країни, які підтримали заяву, висловили стурбованість відсутністю прозорості в цьому питанні з боку України.

Зараз ви читаєте новину «СОТ закликає Україну відкликати заявку на перегляд тарифних зобов'язань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути