вівторок, 16 жовтня 2012 15:06

Росія "кинула" Білорусь, вступивши до СОТ - Лукашенко

Росія "кинула" Білорусь, вступивши до СОТ - Лукашенко
Олександр Лукашенко вважає СОТ більше політичної організацією. Фото: rodonews.ru

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий до приватизації білоруських НПЗ російським бізнесом в обмін на надання білоруській стороні можливості добувати в Росії нафту та газ.

"Ми вам заводи, а ви нам - можливість добувати цю нафту ... Чому у вас англійці, американці качають, видобувають нафту, а нас ви туди не пускаєте?" - сказав Лукашенко на прес-конференції.

"Була розмова з російським керівництвом. Хочете купити ці підприємства - ми вам віддаємо НПЗ, а ви, будь ласка, дайте нам можливість видобувати природний газ ... Ми від вас залежні на 12 мільярдів кубометрів, але 10 мільярдів ми добудемо самі", - додав Лукашенко, якого цитує "РИА Новости".

"Те ж саме по нафті. Ми будемо добувати краще, ніж ваші компанії, ви ніколи нам не пред'явете претензій з приводу того, що щось розлилося або загорілося", - сказав білоруський президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бюджеті на 2013 рік закладена ціна на російський газ $434 - "регіонал"

При цьому Лукашенко заявив, що Росія "кинула" Білорусь, вступивши до Світової організації торгівлі (СОТ).

"Ви знаєте, що СОТ більше політична організація. Нас штовхали ногами, і Росію, і Казахстан, і Білорусь, і інші пострадянські країни. Знаєте, хто штовхав і робив усе, щоб нас роздерти. Наприклад, Киргизстан обнулив свої ввізні мита - вони їх прийняли в СОТ, Україна - "хенді хох, руки вгору!" - І прийняли", - цитує Лукашенка "Інтерфакс".

За словами президента, "створилася складна ситуація, і я кажу: не хочуть нас пускати в СОТ, так давайте свою СОТ створимо на пострадянському просторі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб не дорожчатиме, є економічні підрахунки - Присяжнюк

"І потім Володимир Володимирович (Путін) сказав, що створення Митного союзу і Єдиного економічного простору - абсолютний пріоритет. Через годину приходить діяч, не хочу називати його прізвище, і він при президенті своєму говорить, що у нас пріоритет - це СОТ. І Володимир Володимирович вже потім без нього сказав: ви не хвилюйтеся, я сказав, будемо вибудовувати відносини", - розповів Лукашенко.

"Я кажу: дивіться, щоб не вийшло так, щоб ви нас не "кинули" потім, ви вступите в СОТ, а ми залишимося при власних інтересах" ... Що сталося зараз? Судіть самі. Більш того, як мені один з міністрів доповів, з нас вже починають сміятися: "Ну що отримали?" - підсумував Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «Росія "кинула" Білорусь, вступивши до СОТ - Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути