четвер, 29 серпня 2013 16:35

Більшість кредитів "Нафтогазу" може опинитися у руках Росії - експерт

Більшість кредитів "Нафтогазу" може опинитися у руках Росії - експерт
Юрій Корольчук: у "Нафтогазу" немає грошей. Фото: nbnews.com.ua

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" немає коштів, тому буде змушена взяти кредит у російського Газпромбанку.

Таку думку висловив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук у ефірі Першого ділового каналу.

"Головна причина - немає грошей. Залишається єдиний вихід - взяти кредит, на превеликий жаль, у Газпромбанку. Всі інші зовнішні кредитори не дають "Нафтогазу" гроші, тому що його кредитний портфель перевалив за 8 мільярдів доларів. З цієї суми практично половина - кредити російських банків - ВТБ і Газпромбанку", - сказав Корольчук.

За його словами, черговий кредит у російських фінструктур може становити небезпеку.

"Якщо ми ще 2 мільярди візьмемо у Газпромбанку, то фактично 65% кредитного портфелю "Нафтогазу" перебуватиме в російських руках", - зазначив Корольчук.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що Україна веде з Росією переговори щодо збільшення обсягів закачування російського газу в українські ПСГ.

За його словами, Україні необхідно 14 млрд куб. м газу в сховищах, а російська сторона наполягає, щоб був обсяг приблизно 18-19 млрд куб. м.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Україна згодна створити запаси газу для безперебійних поставок до країн Європейського Союзу, якщо Російська Федерація надасть на ці цілі безвідсотковий кредит в $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Більшість кредитів "Нафтогазу" може опинитися у руках Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути