Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2013 14:22

У Бойка заявили, що Росія не залишить Україну та Європу взимку без газу

У Бойка заявили, що Росія не залишить Україну та Європу взимку без газу
Юрій Бойко та Олексій Міллер врегулювали питання транзиту газу. Фото: rian.com.ua

Україна та Російська Федерація урегулювали питання планового проходження осінньо-зимового періоду в частині транзиту російського газу через українську територію та забезпечення газом українських споживачів.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра Юрія Бойка.

Як зазначено у повідомлені, домовленість була досягнута за результатами сьогоднішньої зустрічі з головою "Газпрому" Олексієм Міллером у Москві.

Інші подробиці не уточнюються.

Нагадаємо, сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що Україна веде з Росією переговори щодо збільшення обсягів закачування російського газу в українські підземні сховища газу (ПСГ).

За його словами, Україні необхідно 14 млрд куб. м газу в сховищах, а російська сторона наполягає, щоб був обсяг приблизно 18-19 млрд куб. м.

Міністр зазначав, що сьогодні в Москві для ведення переговорів з цих питань перебуває глава правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Євген Бакулін.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Україна згодна створити запаси газу для безперебійних поставок до країн Європейського Союзу, якщо Російська Федерація надасть на ці цілі безвідсотковий кредит в $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У Бойка заявили, що Росія не залишить Україну та Європу взимку без газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути