Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2011 22:13

Білоруси влаштовують облогу обмінних пунктів - в країні дефіцит долару та євро

Білоруси влаштовують облогу обмінних пунктів - в країні дефіцит долару та євро

В Білорусі дефіцит долару і євро, люди ведуть справжню облогу обмінних пунктів в очікуванні продавців валюти.

"Тепер ситуація навколо обмінників схожа на облогу: люди цілими днями, майже втративши надію, але нікуди не йдучи, чекають хоч кого-небудь, хто прийде здати валюту", - передає кореспондент Интерфакс-Запад.

Сьогодні Національний банк Білорусі призупинив продаж дорогоцінних металів у мірних злитках (золото, срібло, платина) за білоруські рублі.

На сайті Нацбанку, в розділі "Прейскурант цін на купівлю-продаж дорогоцінних металів", ціна їх продажу для фізичних, юридичних осіб і банків встановлена тільки в доларах США. Ціна зворотного викупу мірних злитків встановлена в білоруських рублях.

В управлінні інформації НББ підтвердили, що тимчасово продаж дорогоцінних металів в злитках за білоруські рублі припинена.

В очікуванні девальвації в Білорусі, починаючи з березня, зберігається ажіотажний попит на валюту. З початку року золотовалютні резерви країни зменшилися на 30%. МВФ настійно рекомендує білоруській владі провести значну девальвацію.

Девальвація вже відбувалася в перших числах 2009 року. Пам'ятаючи про ті події, громадяни країни почали переводити свої заощадження в євро і долари.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси влаштовують облогу обмінних пунктів - в країні дефіцит долару та євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути