вівторок, 19 квітня 2011 10:42

Білорусь не зможе уникнути девальвації - Ощадбанк Росії

Білорусь не зможе уникнути девальвації - Ощадбанк Росії

Білорусь буде змушена провести девальвацію національної валюти через зростаючий дефіцит поточного рахунку платіжного балансу і скорочення золотовалютних резервів.

Таку думку висловив глава Ощадбанку Російської Федерації Герман Греф в інтерв'ю агентству Bloomberg.

"Уряд (Білорусі. - ред.) не зможе уникнути девальвації валюти", - заявив він.

Чутки про можливу девальвацію білоруського рубля вже стали причиною валютної кризи. Вона продовжується через відсутність самої девальвації: підприємствам-експортерам складно конкурувати на світових ринках, неможливо купувати сировину та комплектуючі.

При цьому, білоруська влада категорично відмовляються від девальвації і обіцяє виправити ситуацію, отримавши тримільярдний кредит від Росії. Минулої суботи президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв вирівняти ситуацію на валютному ринку країни в найближчі дні. Він підкреслив, що катастрофічної ситуації на споживчому і валютному ринку вже немає.

Раніше Лукашенко заявив, що бачить зв'язок між валютним кризою, дефіцитом продовольства і терактом у метро.

"Ми ще до президентських виборів передбачали, що нас будуть тиснути, цілеспрямовано і методично дестабілізувати становище. Так воно і сталося: спочатку на валютному ринку, потім на продовольчому ринку, а потім рвонуло в метро. Цілий ланцюг", - зазначив він.

З початку року резерви Нацбанку Білорусі скоротилися на 35%. Зростаюче з 2006 року негативне сальдо зовнішньої торгівлі в січні 2011 року досягло $ 683,4 млн.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь не зможе уникнути девальвації - Ощадбанк Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути