Ексклюзиви
неділя, 11 липня 2010 16:15

Бензин може подорожчати - експерт

Бензин може подорожчати - експерт

На початку липня бензин марки А-95 в середньому коштує 7,62 грн/л. Найдешевший він на автозаправках Сумської області. Літр коштує 7,5 грн. У Києві середня ціна становить 7,71 грн/л. Навесні пальне заливали по 8,1–8,3 грн/л. У консалтинговій компанії "А-95" подешевшання пояснюють зниженням світових цін.

"Із липня ціна зростатиме, бо вступив у дію новий закон про акцизний збір", коментує gazeta.ua Сергій Куюн, директор "А-95". - "Ставка акцизу підвищена на 22 долари за тонну. Це 20 копійок за літр. Також зростуть ціни на світовому ринку. Вартість літра бензину може підскочити на 50 копійок. Крупні автозаправні мережі зовсім незацікавлені у зниженні цін. Нині вони переживають не найкращі часи. Криза вдарила по їхніх клієнтах. Автолюбителі через нестачу грошей стали менше їздити. Для нафтового бізнесу втрата обсягів - це найстрашніше. Тепер відбувається потужна реструктуризація ринку. Фінансово слабкі мережі заправних станцій змушені покинути ринок, а крупні, наприклад ТНК, активно нарощують свої ресурси. Регіональні мережі заправних станцій покинуть ринок. Зате можуть прийти крупні західні компанії. В Україні зростає кількість автомобілів. На них припадає заправок значно менше, ніж передбачено європейськими стандартами. До того ж зараз у Європі скорочують кількість заправних станцій через перенасиченість".

gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бензин може подорожчати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути